BBQ met een halve orkaan on the side
Soms zijn dingen gewoon gedoemd te mislukken. Denk aan de wet van Murphy, maar dan in het kwadraat. Ik heb eens een vakantie heel Frankrijk doorkruist op zoek naar zon. Van noord naar zuid en oost naar west, het maakte die regenwolk geen sodemieter uit. Hij lifte gewoon gezellig met ons mee. Dat deze vakantie drastisch werd ingekort heeft geen verdere uitleg nodig. Gewoon gedoemd om te mislukken. Nog zo iets… alle ingrediënten voor een bbq waren aanwezig. Leuk gezelschap, genoeg vlees en vis en een warm zomerbriesje. Totdat we ontdekten dat de gastank van de bbq op zijn laatste dampen liep en we dus noodgedwongen bij de buren moesten aankloppen of zij niet toevallig een bbq te leen hadden. Na een korte pitstop voor houtskool en aanmaakblokjes zetten we het festijn voort. Maar helaas, terwijl de eerste kipspiesjes gemoedelijk naast elkaar op het rooster lagen, was het zomerse briesje tot halve orkaan getransformeerd. Hagel, wind en regen deed ons met de bbq onder de arm naar binnen snellen. Gewoon gedoemd om te mislukken. Maar toen deze entrecotes op de grillpan lagen en de marinade op het fornuis stond te pruttelen, kwam alles toch nog goed. Kan dus op de bbq, maar kijk dan dus wel goed naar het weerbericht.
- 4 entrecotes
- 300 gram verse spinazie
- 100 gram taugé
- 50 ml olijfolie
- 50 ml sojasaus
- 3 el gembersiroop
- 4 el rijstazijn
- 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en in kleine stukjes gehakt
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- Handvol pinda's
- Meng voor de marinade de olijfolie, sojasaus, gembersiroop, rijstazijn, rode peper en knoflook in een pan
- Breng de marinade aan de kook
- Haal dan de pan van het vuur
- Laat 5 minuten zachtjes doorkoken
- Bak de entrecotes op de gril of bbq rosé of hoe je ze zelf lekker vindt en laat ze een paar minuten rusten onder aluminiumfolie
- Verdeel de spinazie en taugé over vier borden
- Snijd het vlees in plakken en leg even in de marinade
- Leg het vlees op de groenten en besprenkel elk bord met de rest van de marinade
- Strooi er wat pinda's over
Geef een reactie