Ultiem mannenvoedsel
Ziet dit gerecht er niet uit als het ultieme mannenvoedsel? Ik spreek hier uit ervaring als ik zeg dat mannen toch wel erg tevreden zijn als er een groot stuk vlees op hun bord ligt. Groenten zijn bijzaak. Niet belangrijk.
Vlees daarentegen, daar lusten ze wel pap van. Spreekwoordelijk dan he! Ik denk dat als ik mijn liefde een bord pap voorschotel, ik geen blije blik krijg toegeworpen. Koop voor dit recept een entrecote van de beste kwaliteit die je je kunt veroorloven aangezien het vlees vandaag de hoofdrol speelt.
Ik maakte de aioli zelf, hoef jij niet te doen hoor. Koop voor het gemak kant en klare aioli bij jouw plaatselijke supermarkt. Als je het wel zelf wilt maken, kijk dan eens voor de ingrediënten en bereidingswijze bij dit gerecht met kip en piperade met ailoi.
Uien karameliseren lijkt effe een werkje, geloof me, het is zo gepiept. Gekarameliseerde uien zijn trouwens ook heerlijk in een salade of in combinatie met een hotdog of hamburger.
Nu nog het broodje beleggen met van die goedkope gele plastic plakkaas en je bent bijna klaar. Entrecote op de kaas, uien erover heen en maak het gerecht af door de aioli over het geheel te lepelen.
Groenten eten we dan morgen wel weer. Of wacht, er zit toch ui in? Nou dan.
Nog meer mannenvoedsel nodig? Deze tex mex burgers zijn jouw beste vriend.
- 1 entrecote a 150/175 gram
- 2 plakken cheddarkaas
- 2 el aioli
- 1 wit hard langwerpig broodje
- 2 rode uien, in ringen gesneden
- 2 tl bruine suiker
- 20 gram boter
- 2.5 el olijfolie
- Verhit 1.5 eetlepel olijfolie in een steelpan
- Voeg de uien toe en laat ze in 15 minuten op laag vuur zacht en glazig worden
- Voeg dan de boter en suiker toe en roer goed door elkaar
- Zet het vuur middelhoog en bak de uien nog 15 minuten tot ze kleverig en bruin zijn
- Wrijf de entrecote in met de resterende eetlepel olijfolie
- Grill de entrecote op de bbq of op een grillpan circa 2 a 3 minuten per kant en laat even rusten onder aluminiumfolie
- Snij het broodje in de lengte doormidden
- Rooster beide helften aan de binnenkant even op de grill
- Beleg de onderkant vervolgens met de cheddarkaas
- Leg de entrecote op de kaas
- Verdeel de uien over het vlees
- Lepel de aioli over de uien
- Leg de andere helft van het broodje erop
- Lekker met verder helemaal niets
Geef een reactie