Zonde van je geld
Je hebt decadentie en verwennerij. Daar zit wat mij betreft een wezenlijk verschil tussen. Decadentie is als je in een restaurant een kreeft besteld en er vervolgens twee krijgt en er maar een op eet. Dat gebeurde mij namelijk in Cuba. Ik hoop echt dat het personeel een feestmaal heeft gehad van mijn overgebleven kreeft. Verwennerij is het kopen van een dure doos bonbons of het drinken van een glas champagne, ook het verorberen van een mooi stukje vis of vlees behoort in mijn ogen tot een verwennerij. Over vlees gesproken, ik twijfel of een entrecote gebruiken in een beef teriyaki nou pure decadentie is of gewoon ongelofelijk naïef. Ik zweer je dat ik het een vriendin heb zien doen. Bijna 8 euro aan vlees zo het wereldgerecht in. Maar misschien weet zij wel iets wat ik niet weet, dus daarom een proef op de som. Ik sneed een flinke lap entrecote in stukken en liet ze marineren in yoghurt met kruiden. Wok op hoog vuur en roerbakken maar. Wrapje erbij en M was mijn proefkonijn. Nu vind hij alles lekker wat op vier poten heeft rondgelopen, dus helemaal eerlijk is deze proef niet. Dan maar zelf een oordeel vellen. Inderdaad lekker. But don’t try this at home peeps. Zonde van je geld. Koop gewoon biefreepjes of een biefstuk die je zelf in reepjes snijdt. Maar wil je een keer decadent doen, maak dit gerecht dan volgens onderstaand recept.
- 4 biefstukken van circa 150 gram of 600 gram biefreepjes
- Olijfolie
- 1 rode paprika, in stukjes gesneden
- 2 rode uien, fijngehakt
- 250 gram champignons, fijngehakt
- 2 avocado’s
- 8 wraps
- 110 ml magere yoghurt
- 3 el ui, fijngehakt
- 1 el water
- 2 tl zout
- 2 tl maanzaad
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 tl gemberpoeder
- 4 tl korianderpoeder
- 2 tl kurkumapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl cayennepeper
- 8 el Turkse yoghurt
- sap van 1 citroen
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- Peper en zout naar smaak
- Snijd de biefstukken in reepjes
- Marineer ze minimaal 1 uur in de marinade
- Verhit een scheut olijfolie in een wok
- Roerbak de uien en paprika's en champignons enkele minuten
- Voeg het vlees bij de groenten en schep nog 2 minuten goed om en om
- Verwarm de wraps volgens de gebruiksaanwijzing (1 minuut in de magnetron of in een hete pan zonder olie)
- Verdeel het vlees/groentenmengsel over 8 wraps
- Snijd ze eventueel doormidden en geef per persoon twee wraps
- Serveer met de yoghurtsaus en de in stukjes gesneden avocado
Geef een reactie