Maak je koelkast leeg
Frittata is zo’n heerlijk gerecht voor als het weer eens restjesdag is. Je kunt er namelijk je halve koelkast in kwijt. Een paar verdwaalde champignons, een halve zak spinazie, een zacht geworden wortel of vergeten hompje kaas. Het kan allemaal zo die veredelde omelet in. Want dat is het stiekem wel. Kluts een heleboel eieren met wat water of melk, giet het in een ovenschaal en tada! Klaar is je maal.
Dit is ook gelijk een goede tip. Bak je frittata in de oven in plaats van in de pan. Ten eerste heb je dan een mooie egale frittata die je niet om hoeft te keren en ten tweede krijgt de bovenkant een lekker knapperig korstje door nog even de grill aan te zetten. Ideaal om ’s middags al te maken. Maar ook fijn na een lange werkdag waarna je eigenlijk geen zin meer hebt om te koken. Serveer met knapperig brood en een frisse salade.
Heb je nog eieren over? Gebruik ze voor deze eierkoeken of voor dit leuke minipannetje met ei en spinazie.
- 10 eieren
- 50 ml melk
- 250 gram champignons
- 250 gram diepvries tuinbonen
- 2 rode uien
- 1 tl (gerookt) paprikapoeder
- 75 gram manchego kaas, geraspt
- Peper
- Zout
- Verwarm de oven op 180 graden
- Kluts de eieren in een grote kom met een snuf peper en zout en de melk
- Kook de tuinbonen in 12 minuten gaar
- Snij de champignons in plakken en snipper de gepelde uien
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de uien en champignons 5 minuten
- Vet een ovenschaal in met boter
- Meng de champignons, ui, tuinbonen, gerookt paprikapoeder, zout en peper en de helft van de kaas met de geklutste eieren
- Giet alles in de ovenschaal
- Strooi de overige kaas over de frittata
- Zet 15 minuten in de oven
- Haal de schaal er dan uit en zet de grill aan
- Zet nog 5 minuten onder de grill tot de kaas een mooi bruin korstje heeft
- Serveer met knapperig brood en een frisse salade
Geef een reactie