• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Recept Gado gado met kip

Recept Gado gado met kip

10 december 2016 By Yvette Jaarsma Laat een reactie achter

Recept Gado gado met kip

Grijze partyboot

Na de koude boottocht op zaterdagmiddag tijdens het weekend uit in Giethoorn met mijn eetclub, vielen we als hongerige wolven aan op de appeltaart met een enorme dot slagroom. De verwarming op hoog en twee uurtjes ontspannen. Er stond ons namelijk nog een koude wandeltocht naar het centrum te wachten.
Op zaterdagavond gingen wij wederom de boot op en aten we vier gerechten bij vier verschillende restaurants. Het thema was wild, dus we kregen de eend, hert en wilde zwijn voorgeschoteld. Dat wij de gemiddelde leeftijd behoorlijk naar beneden haalden bleek wel uit het hoofdzakelijk grijze publiek. Maar na een aantal begeleidende glazen rode wijn veranderde de bejaardenboot in een heuse partyboot. Het dessert was de nachtmerrie van elke diëtist. Schalen vol taartjes, pudding en koek deden ons vermoeden dat we in luilekkerland waren beland. Acht holle bolle Gijsjes rolden daarna naar huis. Het leven is goed daar in Giethoorn.

Omdat er nu eenmaal een tijd van komen is en een tijd van gaan, kwam er op zondagmiddag een einde aan alle pret. Om toch nog een beetje in de feeststemming te blijven maakte ik deze gado gado met kip. Zelfgemaakte satésaus is erg gemakkelijk en smaakt zoveel beter dan uit een pakje. Hardgekookt eitje erbij en lekker veel gewokte groenten. Ik kijk alweer uit naar de volgende trip.

Recept Gado gado met kip
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
30 minuten
Totaal
45 minuten
 
Dit gerecht is een klassieker uit de Indonesische keuken. Ik serveer de gado gado van groenten met satésaus met kip erbij, maar voor de vegetariërs kun je deze kip ook vervangen door in de pan gebakken tofu en gebruik dan dezelfde marinade. Lekker met kroepoek en rijst.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indisch
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Geroosterde kip
  • 2 kipfilets
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el sambal
  • 1 el citroensap
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt

Gado gado
  • 2 eieren
  • 400 gram gesneden Thaise wokgroenten
  • 2 el pindakaas
  • 175 ml melk
  • 1 tl sambal
  • 1 el ketjap manis
  • 1 stengel sereh (citroengras)
Bereidingswijze
Geroosterde kip
  1. Leg een groot stuk aluminiumfolie in een ovenschaal en leg de kipfilets erop (dit voorkomt een vieze kleverige baklaag, je dekt de kip dus niet af)
  2. Doe de sambal, ketjap, knoflook, ui en het citroensap in een kommetje en meng goed door elkaar
  3. Giet deze marinade over de kip en wrijf in
  4. Zet de kip minimaal 30 minuten in de koelkast om te marineren
  5. Verwarm de oven op 180 graden
  6. Zet de kip 20 tot 25 minuten in de oven
  7. Haal dan uit de oven en vouw de randen van de aluminiumfolie over de kip
  8. Laat 5 minuten rusten
  9. Snij dan in stukken en serveer bij de gado gado

Gado gado
  1. Kook de eieren in 7 minuten hard
  2. Giet de melk in een steelpan en voeg de sambal, ketjap, pindakaas toe
  3. Snij de stengel sereh een paar keer in zodat de geur vrij kan komen
  4. Leg de sereh in de pan
  5. Roer alles goed door elkaar
  6. Blijf roeren op laag vuur totdat je de gewenste dikte bereikt hebt
  7. Doe een scheut olijfolie in een wok en roerbak de groenten een paar minuten op hoog vuur
  8. Pel de eieren en snij doormidden
  9. Verdeel de groenten over twee borden en geef er een ei bij
  10. Verdeel er wat satésaus over en geef de rest er aan tafel bij
  11. Lekker met de kip
3.5.3226

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Gearchiveerd onder:Hoofdgerechten, Indische recepten, Leuke recepten Gelabeld met:Citroensap, Ei, Ketjap, Kip, Knoflook, Melk, Pindakaas, Sambal, Sereh, Sjalot

Zoeken

Previous Post: « Recept Soep van Broccoli en spinazie
Next Post: Recept Aubergine taartje met mozzarella »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Japanse salade met wasabi dressing

Recept Japanse salade met wasabi dressing

Recept Gevulde koolrolletjes

Recept Gevulde koolrolletjes

Bapao met kip

Bapao

Hartige Ricottataart

Hartige Ricottataart

Indiase bloemkoolsoep met naan

Indiase bloemkoolsoep met naan

Recept Garnalen in amandelsaus

Recept Garnalen in amandelsaus

Samosa

Menu 5 keer Indiaas

Forel met gekarameliseerde rode biet

Forel met gekarameliseerde rode biet

Recept Runderworst met appelcider en rozijnen

Recept Runderworst met appelcider en rozijnen

recept bananen chili dressing

recept bananen chili dressing




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • Mmmmm! Pollo tonnato! Lekker als makkelijk voorgerecht en tegelijkertijd ook sjiek! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #leukerecepten #foodstyle #pollotonnato #kip #foodblog #foodie #italianfood
  • Op deze koude dag lust ik wel een lekkere warme soep als lunch. Deze bloemkool/kaas soep is dan perfect! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #leukerecepten #comfortfood #foodstyle #eenpansgerecht #foodie #foodblog #foodpics #soup #vegetarianrecipes #vegetarisch #bloemkoolsoep
  • Comfortfood op z’n best!!! Romige garnalen met spinazie en kaas uit 1 pan. Lepel erbij en ik ben een happy camper😋😋😋. Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #comfortfood #garnalen #foodstyle #leukerecepten #spinazie #foodie #foodpics #foodblog #eenpansgerecht
  • Mmmm! Pizza! Maar dan met een bodem van Turks brood. Lekker om te delen als lunch! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #pizza #foodstyle #foodie #foodblog #turksbrood #leukerecepten
  • Een heerlijke burger met hummus en feta! Weer eens wat anders! Moet je proberen! Link in bio! *
*
#foodstyle #foodie #foodblog #foodpics #burger #meat #hamburger #hummus #hummusaddict
  • In januari mag het ook feest op je bord zijn. Deze zalmbonbon is gevuld met ricotta en bieslook😋. Heerlijk! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #koolhydraatarm #zalmbonbon #zalm #foodblog #foodpics #foodie #ricotta #foodstyle
  • Lekker gezond en koolhydraatarm! Deze ovenschotel met gehakt, courgette en feta is heerlijk op deze koude dagen! Link in bio! *
*
#koolhydraatarm #ovenschotel #foodie #foodpics #foodblog #meat #makkelijkemaaltijd #comfortfood

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in

x sluiten

Volg mij op Instagram voor nog meer leuke recepten!

Volg mij op Instagram
loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.