Bowl bekt beter dan kom
Er was een tijd dat de mister en ik elke week bij restaurant ‘De Drie Vrienden’ aanschoven. Tot op een dag de vriendschap blijkbaar over was, want plotsklaps was het restaurant gesloten. De menukaart bestond uit diverse kleine gerechten die elk € 7,50 kostten. Soms heel spannend, soms ook niet. Waarom vertel ik dit jullie allemaal? Juist. Omdat ik bij dit restaurant eens garnalen in een tortillabowl at. Toen heette het overigens nog gewoon een bakje in plaats van bowl. Maar omdat anno 2017 Engels beter bekt dan de moedertaal, houd ik het op bowl. Het gerecht is mij altijd bijgebleven. Niet dat het bij ‘De Drie Vrienden’ nou zo uitzonderlijk lekker was…
Nee, ik vond de presentatie zo leuk bedacht. Dus na al die jaren zelf maar eens proberen. En wat blijkt? Is helemaal niet moeilijk! Ik maakte er een saus van tomaat en amandel bij en gaarde daarin de garnalen. Maar je kunt natuurlijk de tortillabowl ook vullen met Mexicaanse groenten en gehakt. Of met kip, chilisaus en bonen. En als je helemaal geen zin hebt in die bowl, maak dan alleen de (heerlijk romige) saus met garnalen en geef er rijst bij. Mogelijkheden zat. Wedden dat je er vrienden mee maakt…
Garnalen zijn altijd een goed idee. Ontzettend gezond en makkelijk te bereiden. Wat dacht je van garnalen in oregano, koriander en peterselie? Vol kruiden en heerlijk zomers. Of voor als het weer wat tegenvalt deze romige ragout van garnalen met doperwten. Gooi je vast ook hoge ogen mee.
- 350 gram ontdooide garnalen
- 120 ml kippenbouillon
- 8 tomaten
- 2 kleine uien, gesnipperd
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 tl chilipoeder (of meer naar smaak)
- 1 tl komijnpoeder
- 120 gram gemalen amandelen
- 175 ml Crème fraiche
- Sap van halve limoen
- 2 lente-uitjes, in ringen gesneden
- Olijfolie
- 4 tortilla wraps
- 2 el olijfolie
- Verhit een scheut olijfolie in een kookpan
- Smoor de knoflook en de uien in 5 minuten glazig op laag vuur
- Kerf de tomaten aan de bovenkant in en dompel ze 1 minuut in kokend water
- Verwijder de vellen en zaadlijsten en snij in kleine blokjes
- Voeg de tomaten en de chilipoeder toe aan de pan met ui en knoflook
- Laat 10 minuten smoren en roer af en toe even door
- Schep het mengsel dan samen met de bouillon in een keukenmachine of pureer met een staafmixer tot gladde saus
- Breng op smaak met een snuf peper en zout
- Doe de saus terug in de (schoongemaakte) pan en voeg al roerend op laag vuur de crème fraiche toe
- Verwarm de oven op 150 graden
- Doe de wraps 20 seconden in de magnetron
- Zet vier kommen klaar die in de oven kunnen
- Bestrijk elke wrap met een beetje olijfolie
- Duw de wraps in de kommen en maak er een leuke vorm van
- Zet 10 a 15 minuten in de oven tot je een harde bowl hebt
- Haal uit de oven en laat afkoelen
Geef een reactie