Concessies in de keuken
Als je met iemand samenwoont moet je soms wat aanpassingen doen. In mijn geval mag ik de woonkamer niet te vrouwelijk inrichten. In het geval van mijn liefde, moet hij het niet in zijn hoofd halen om de kamer in een veredelde Mediamarkt te veranderen. Ik trek de grens bij de Playstation 4. Kortom, samenwonen is synoniem aan concessies doen om ruzies te voorkomen. En nu moet je niet denken, ach dat weet mijn partner wel. Nee. Zolang hij geen Jedi afstammeling is – en gedachten kan lezen – zul je toch af en toe over ergernissen moeten praten.
In de keuken moet je af en toe ook concessies doen. Ik eet bijvoorbeeld geen varkensvlees, maar voor de mister geen eieren zonder bacon. Van Indiaas eten houden we gelukkig allebei. Je kunt voor dit gerecht zelf aan de slag om een pasta van specerijen te maken. Maar met weinig tijd is pasta uit een pot een heel goed alternatief. Soms moet je jezelf ook tegemoet komen.
- 4 el madras pasta (pot van het merk Pataks)
- 800 gram roze garnalen
- 3 grote uien, gesnipperd
- 500 gram cherrytomaten
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- Olijfolie
- 4 kleine naanbroodjes
- Rijst
- 1 komkommer
- 200 ml magere yoghurt
- 400 gram gemengde sla
- Zout
- Peper
- Verhit een lepel olijfolie in een wok of hapjespan
- Fruit hierin de uien zachtjes tot ze glazig zijn
- Voeg de madraspasta toe en schep door de uien
- Voeg dan de garnalen toe en het blik kokosmelk
- Breng aan de kook terwijl je de pasta goed mengt met de kokosmelk
- Draai het vuur dan laag en voeg de cherrytomaten toe
- Dek de pan af
- Laat circa 20 minuten sudderen tot de tomaten zacht zijn
- Lekker met naanbroodjes en witte rijst en komkommer/yoghurt salade
- Schaaf met behulp van een kaasschaaf de komkommer in dunne plakjes
- Leg 400 gram gemengde sla op een bord
- Meng de komkommer met de yoghurt in een kom
- Verdeel daarna over de sla
- Bestrooi met een snuf zout en peper
Geef een reactie