Zon zee en strand
Zoals beloofd het vervolg van ons kampeeravontuur in Callantsoog. Het was namelijk even spannend of we het wel droog zouden houden. Het KNMI kan dan nog zo leuk zomerse temperaturen beloven, zij hebben nog altijd geen glazen bol. Eerst dus zien en dan geloven.
Dit keer hadden ze gelijk daar in De Bilt. De bbq kon aan! Geef mij een wijntje, zon en goed gezelschap en ik ben in dit geval letterlijk een happy camper.
Ook de dagen erna liet de zon ons niet in de steek. Al toerend op onze gehuurde tandems maakten we de streek onveilig. Het is namelijk nog een hele kunst om goed te kunnen manoeuvreren in de bochten. Dat er bij ons na tien minuten al een fiets naar de gallemiezen ging, schiep ook niet veel vertrouwen.
De vijf zat inmiddels al dik in de klok en de strandtenten lonkten ons met hun koele versnaperingen.
Rozig liepen we daarna terug naar onze camping. Tijd voor bbq nummer twee.
Op de laatste dag stond er een rit met een blowkart op het programma.
Nu moet ik jullie bekennen dat ik een absolute schijtluis ben op het gebied van actiesporten.
Geef mij gewoon een fiets of een paar wandelschoenen en i’m you’re woman.
Doordat dit natuurlijk veel te suf is voor mijn mede kampeergenoten, had ik geen andere keus dan mijn leven te wagen in zo’n instabiel karretje.
Uiteraard reed iedereen als een pro het strand over en stond ik vast in het zand. Nadat ik ook nog eens drie keer over de kop sloeg, was ik het helemaal beu. Ze bekeken het daar met hun goede ideeën.
Nadat ook de rest van mijn gezelschap uitgeblowkart was, genoten we van een lekkere lunch aan zee.
Nog even relaxen op het strand en daarna terug naar onze stek voor bbq nummer drie.
Aan alles komt jammer genoeg een eind dus ook aan dit festijn. Moe, verbrand, volgegeten, maar meer dan voldaan reden we terug naar huis.
Om het vakantiegevoel nog een dagje in tact te houden, maakte ik deze Italiaanse gehaktballetjes. Serveer ze met een frisse salade en gebakken aardappels.
- 500 gram rundergehakt
- 2 eieren
- 2 el gedroogde oregano
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 2 el geraspte parmezaanse kaas
- Peper
- Zout
- Meng het gehakt met de oregano, knoflookpoeder, uienpoeder, eieren en de kaas
- Vorm er circa dertig balletjes van (zo groot als een walnoot)
- Zet minimaal 1 uur in de koelkast zodat ze wat steviger worden
- Verwarm de oven op 200 graden
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Verdeel de balletjes over de bakplaat
- Zet 20 minuten in de oven
- Draai halverwege een keer om
- Zet eventueel nog een paar minuten onder de grill voor een knapperig korstje
- Lekker met een frisse salade en gebakken aardappels
Geef een reactie