Meatloaf
Tijdens een weekendje weg met de vaste club vrienden van onze eetclub brachten we een bezoek aan de Deventerse kunstijsbaan. Daar werden wij opgewacht door een soort van Peppie en Kokkie die ons de veredelde kunst der fun curling gingen bijbrengen. Nou ja, bijbrengen… Het kwam er op neer dat wij met z’n achten als een zooitje ongeregeld over de curling baan met onze bezemstokken liepen te zwaaien.
Wij hadden de grootste lol. Peppie en Kokkie hadden duidelijk iets minder plezier. Hadden ze het ook maar geen fun curling moeten noemen daar in Overijssel. Uiteindelijk namen de mannen de medaille in ontvangst en accepteerden wij vrouwen dapper ons verlies.
Op naar de schaatsverhuur voor nog meer ijspret. Met de ijzers ondergebonden schuifelde ik met behulp van een bejaardenrekje over het ijs. Van zwieren was namelijk geen sprake. Dat je schaatsen net als fietsen niet verleerd gold blijkbaar niet voor mij. Net toen ik dapper mijn rekje aan de kant schoof botste er iemand tegen mij aan. Gevolg: twee beurse blauwe knieën. Hoogmoed komt in dit geval letterlijk voor de val.
Gelukkig maakte dit heerlijke gehaktbrood veel goed. En het is nog gezond ook door de vele groenten in het brood en de topping van tomaten. Serveer er een frisse groene salade bij en eventueel wat patat. Als sausje kun je er bbq saus of good old tomatenketchup bij geven.
En mocht je over hebben? Stop dan de volgende dag een snee gehaktbrood tussen twee sneetjes brood. Meneer CurlsCulinair was er in elk geval zeer over te spreken.
- 500 gram rundergehakt
- 4 champignons
- 70 gram tomatenpuree
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 ei
- 1 tomaat
- 1 grote tl oregano
- Peper
- Verwarm de oven op 200 graden
- Snipper de ui en hak de champignons en knoflook fijn
- Meng het gehakt met het ei, de knoflook, ui, champignons, oregano, tomatenpuree en voeg peper naar smaak toe
- Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet de vorm goed in met boter
- Doe het gehaktmengsel in de vorm en verdeel gelijkmatig zodat je een brood krijgt
- Leg de plakken tomaat op het gehaktbrood
- Zet 35 minuten in de oven
- Haal dan uit de oven en laat 15 minuten rusten onder een vel aluminiumfolie
- Haal het gehaktbrood dan uit de vorm en verdeel in vier plakken
- Lekker met een frisse salade, sperziebonen en gebakken aardappels
Geef een reactie