Bloedfanatiek
Eigenlijk houd ik niet zo van bordspelletjes. Sommige mensen vinden het heerlijk om de hele avond naar het Monopoly bord te staren. Deze diehards rusten niet voordat ze alle straten en stations van hun medespelers hebben afgetroggeld. Terwijl hun medespelers inmiddels bedenken wat er ook alweer zo leuk was aan Monopoly, wordt het gewonnen geld nog even demonstratief geteld.
Risken, Levensweg en Kolonisten van Catan, allemaal van hetzelfde laken een pak. Er zijn echter twee uitzonderingen op mijn spelletjesregel: Trivial Pursuit en 30 Seconds. Vooral van het laatste spel word ik bloedfanatiek. Het is namelijk de kunst om in een halve minuut vijf omschrijvingen te raden. En dat gaat nu eenmaal beter met een buitenstem dan met een binnenstem. Je bent als medespeler nog net niet doof aan het eind van de avond. Ook als anderen aan de beurt zijn kan ik het niet laten om mij ermee te bemoeien. Met wilde armgebaren maak ik duidelijk dat zij er niets van bakken. Tja, wat kan ik zeggen… ik mag wel oppassen anders wil er niemand meer met mij een spelletjesavond houden.
Om het goed te maken kookte ik deze Italiaanse gehaktschotel met een topping van kwark en kaas. Ideaal voor te bereiden zodat je in het heetst van de strijd de schaal alleen nog maar hoeft af te bakken in de oven. Lekker met een salade en knapperig stokbrood of gebakken aardappels.
- 500 gram rundergehakt
- 125 gram champignons, fijngehakt
- 1 aubergine, in kleine stukjes gesneden
- 1 ui, fijngehakt
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 blik gepelde tomaten, fijngehakt
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl kaneel
- 100 ml rode wijn
- Peper
- Zout
- 3 eieren
- 200 gram kwark
- 100 gram parmezaanse kaas
- Olijfolie
- Verwarm de oven op 200 graden
- Verhit een scheut olijfolie in een grote pan
- Roerbak de aubergine, knoflook, champignons en ui een paar minuten op hoog vuur
- Haal uit de pan
- Doe het gehakt in de pan en bak tot het gehakt bruin is
- Voeg de groenten weer toe en het blik tomatensaus, wijn, kaneel en paprikapoeder
- Schep goed door elkaar en laat 10 minuten op laag vuur pruttelen
- Verdeel over 4 kleine ovenschaaltjes of 1 grote ovenschaal
- Meng de kwark met de eieren en de helft van de parmezaanse kaas
- Verdeel dit mengsel over de schaal(tjes)
- Verdeel er de rest van de kaas over
- Zet 25 minuten in de oven of totdat de bovenkant goudbruin is
Geef een reactie