• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Recept Gelakte kipballetjes

Recept Gelakte kipballetjes

31 augustus 2017 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Gelakte kipballetjes

Top tien keukentermen

Bij sommige mensen is het uitkijken geblazen als je vraagt naar hun werk. Voor je het weet word je namelijk met een potje jargon om de oren geslagen.
Zo heb ik enkele vrienden en kennissen waarbij Joost mag weten wat zij veertig uur per week precies uitvoeren. Waarschijnlijk weten zij dat de helft van de tijd ook niet.

Maar wat te doen als je verzeild raakt in een werkmonoloog met voor jou onbegrijpelijke termen? De truc is om intelligent uit je ogen te kijken en af en toe belangstellend met je hoofd te knikken als degene tegenover je zich in jargon bochten wringt.
Maar het beste is natuurlijk gewoon om duidelijke taal te vragen voordat je de volgende keer door de mand valt.

Ook in de keuken stuit je vast wel eens op termen waarvan je nog nooit had gehoord. Dan kun je mijn truc wel toepassen, maar weten wat brunoise gesneden groenten zijn is toch wel zo leuk! Hierbij een lijstje van top tien veel gebruikte keukentermen.

1. Brunoise: in blokjes of dobbelsteentjes gesneden groenten.
2. Julienne: zeer fijn gesneden reepjes groenten.
3. Chinoise: in ruitjes gesneden groenten.
4. Larderen: het spek wordt in het vlees geregen met een lardeernaald.
5. Barderen: het vlees wordt ingepakt in spek om uitdrogen tegen te gaan.
6. Blancheren: groenten worden heel kort in kokend water gelegd om vervolgens afgespoeld te worden met koud water. Knapperige groenten is het resultaat.
7. Afsmaken: het gerecht wordt op het einde voor het opdienen op smaak gebracht met zout, peper, suiker of kruiden.
8. Sauteren: Het bakken van voedsel in een koekenpan in een klein beetje boter.
9. Tossen: Het luchtig door elkaar mengen van eten.
10. Spatelen: Luchtig vermengen.

Van nu af aan onthouden en niet meer vergeten deze kooktermen. Laat ze af en toe quasi nonchalant vallen tijdens een gesprek en niemand twijfelt meer aan jouw kookkunsten.

In dit kipgerecht worden de kipballetjes in de oven gegaard en daarna gelakt. Helemaal niet moeilijk. Gewoon kip in een ingekookt sausje dompelen.
Serveer met witte of bruine rijst en roergebakken groenten.

Recept Gelakte kipballetjes
 
Bewaar Print
Voorbereiding
20 minuten
Bereiding
15 minuten
Totaal
35 minuten
 
Een Thaise lekkernij. Lekker met roergebakken groenten en rijst. Maar ook als snack bij een koel glas bier.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 300 gram kipfilet
  • ½ rode peper, zaadjes verwijderd
  • 1 duimpje geschilde gember
  • 1 teen knoflook
  • 3 el vissaus
  • Sap van halve limoen
  • 100 ml droge sherry
  • 3 el suiker
  • 3 el sojasaus
Bereidingswijze
  1. Pureer de kip samen met de knoflook, peper, limoensap en vissaus tot gehakt
  2. Vorm met natte handen er balletjes van zo groot als een pingpongbal
  3. Zet minimaal een uur in de koelkast om de balletjes op te laten stijven
  4. Verwarm de oven dan op 180 graden
  5. Leg de balletjes op een vel bakpapier en zet 12 minuten in de oven
  6. Verwarm voor de saus de sherry, sojasaus en suiker in een steelpan
  7. Even laten koken e dan paar minuten laten sudderen tot je een mooie saus hebt
  8. Wentel de kipgehaktballen door de saus en dien op met roergebakken groenten en rijst
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hoofdgerechten, Leuke recepten, Thaise recepten Tagged With: Gember, Kip, Knoflook, Kristalsuiker, Limoen, Rode Peper, Sherry, Sojasaus, Vissaus

Zoeken

Previous Post: « Recept Tortilla met paprika
Next Post: Menu 5 keer Indiaas »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Carpaccio met artisjokken

Recept Carpaccio met artisjokken

Recept Pruimensmoothie

Recept Pruimensmoothie

Walnoot en kool tartaar

Walnoot en kool tartaar

Courgettespaghetti met notensaus

Recept gepekelde eierdooier

Recept gepekelde eierdooier

Kommetjes boekweitmeel met tuinbonenpuree

Boekweitmeelbakjes met tuinbonenpuree

Recept Gegratineerde Kabeljauw

Recept Gegratineerde Kabeljauw

Recept Borrelplank met gegrilde paprika

Menu 5 keer Spaans

Recept Broccolisoep met parmezaan

Recept Broccolisoep met parmezaan

Sodabrood

Sodabrood




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in