Een uurtje extra tijd
Als je nog nooit een zoete aardappel hebt gepoft dan wordt het echt hoognodig tijd. Want dit is wat mij betreft een van de beste manieren om een zoete aardappel te bereiden. Uiteraard kun je de aardappel ook pureren of gewoon als gekookte aardappel eten. Dit is echter de meest makkelijke manier. En makkelijk, daar houden we van. Alhoewel je wel even tijd moet uittrekken voor het poffen. Is ook niet erg, want staan daar niet ergens een volle wasmand en lege wasmachine te wachten? Of kan het aanrecht wel een poetsbeurt gebruiken? Precies. Kun je mooi in dat uurtje wachttijd fixen.
Ik heb voor dit gerecht hangop gemaakt. Maar dat hoef jij niet te doen hoor. Dikke Griekse yoghurt of kwark (zonder smaakje) volstaat ook prima. En mocht je Hollandse garnalen te duur vinden, wat ze in mijn optiek ook zijn, koop gewone roze garnalen. Of ga eens eind van de dag naar de supermarkt met het blauw/witte logo. Grote kans dat er een 35 procent kortingssticker opgeplakt is. Garnalen, zowel de roze als de Hollandse, zijn nu eenmaal niet lang houdbaar.
Lekker met een groene frisse salade en tuinbonen. Een mooi begin van het voorjaar.
Meer zoete aardappel? Jaaaa!!! Kijk ook eens op zoete aardappel met kip en feta. Of maak eens een zoete aardappelsoep met tuinbonen en oude kaas.
- 2 zoete aardappelen
- 125 gram hangop
- ½ tl citroenrasp
- zwarte peper
- zeezout
- handvol rucola
- 100 gram Hollandse garnalen
- Olijfolie
- 450 gram Griekse yoghurt of dikke volle yoghurt
- Zeef
- Theedoek
- Grote kom
- Verwarm de oven op 180 graden
- Was de aardappels en prik ze rondom in met een vork
- Wikkel ze in aluminiumfolie (zorg dat de folie goed is dichtgevouwen) en rooster 60 minuten in de oven
- Haal ze dan uit de aluminiumfolie en snij voorzichtig open
- Laat een beetje afkoelen
- Meng de hangop met de citroenschil, peper en zout
- Vul de aardappels met de hangop
- Verdeel 50 gram garnalen over elke aardappel
- Serveer met een frisse salade
- Hang een zeef boven een grote kom
- Zorg dat de zeef de bodem niet raakt
- Maak een schone theedoek nat onder de kraan
- Hang de theedoek in de zeef
- Giet de yoghurt in de theedoek en vouw de theedoek dicht
- Zet de kom circa twee uur in de koelkast
- Verwijder de theedoek uit de zeef en stort de uitgelekte yoghurt (nu hangop) in kom
- Je kunt de hangop nu bereiden volgens bovenstaand recept
Geef een reactie