Alles is groente
Vandaag weer effe een dagje vegetarisch. Ik wilde weer eens een lekkere hartige taart maken. Maar nu eens niet met bladerdeeg of hartige taart deeg, nee, volledig met groenten.
Mijn liefde keek me sceptisch aan toen ik vertelde wat er die avond op tafel stond. Hij wist het zo net allemaal nog niet.
Ha, en dan heb je me. Mijn inner bugs bunny werd released. Tis dat ik nog net niet naar de zak worteltjes greep, want die leken mij in deze taart wat minder op hun plaats.
Ik wilde een Italiaanse taart maken en maakte de bodem van broccolirijst. Je kunt het zelf maken door een stronk broccoli klein te malen in de keukenmachine. Ik was echter lui en kocht het kant en klaar bij de supermarkt met het blauwe logo. Tomaten, kaas, olijven en uien erbij en o ja, natuurlijk eieren, en je hebt een puike taart. Hartstikke gezond door alle groenten en koolhydraatarm door het gemis aan bladerdeeg of welke vorm van deeg dan ook.
Serveer met een frisse salade en eventueel wat gebakken aardappels of brood. Is het koolhydraatarme effect wel weg, maar hey, dat laat ik lekker aan jou over.
- 400 gram broccolirijst (te koop bij AH)
- 100 gram geraspte parmezaanse kaas
- 50 ml crème fraiche
- 5 eieren
- 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
- 1 rode ui, in ringen
- Handjevol zwarte gesneden olijven
- 5 cherrytomaten, gehalveerd
- 1 el gedroogde oregano
- ½ el knoflookpoeder
- Peper
- Zout
- Verwarm de oven op 200 graden
- Kook de broccolirijst volgens de verpakking gaar en laat afkoelen
- Vet een springvorm (waar geen vocht uit kan lopen) goed in met boter of olie
- Voeg de helft van de kaas toe aan de broccolirijst
- Breng op smaak met het knoflookpoeder en zout en peper naar smaak
- Verdeel de broccolirijst over de bodem van de springvorm
- Druk aan met de bolle kant van een lepel
- Kluts de eieren los met de crème fraiche
- Voeg er de oregano en paprikastukjes en olijven aan toe
- Leg de ui op de broccolirijst
- Giet er het eiermengsel overheen
- Het ei trekt in de broccolirijst en de groenten blijven op de bovenkant liggen
- Verdeel er de tomaten overheen
- Maal er eventueel nog wat peper over heen
- Strooi er de andere helft van de kaas over
- Zet 30 minuten in de oven
- Lekker met een frisse salade en eventueel een stukje vlees of vis
Geef een reactie