Indiaas uitstapje
Vandaag is het officieel het begin van de zomer. De langste dag van het jaar is alweer aangebroken! Helaas is het niet echt weer voor een lange avond buiten in de tuin of op het terras. Ik waaide tenminste net bijna uit m’n hemd toen ik boodschappen deed.
Gelukkig hebben we nog drie maanden om van de zomer te genieten. Gaan jullie nog op vakantie naar verre oorden? Of pak je de caravan of tent en trek je zuidwaarts naar Frankrijk of Italië? Ik ga samen met meneer CurlsCulinair naar Vietnam om daar drie weken rond te trekken. Maar eerst nog een stedentrip Lille en een weekend weg met mijn eetclub. De locatie is nog geheim, dus daar kan ik jullie nog niets over vertellen. Ik weet namelijk dat de eetclub leden zo af en toe op deze blog kijken. Dus, helaas voor hen, ik houd mijn mond stijf dicht.
Of je nu thuisblijft, op vakantie gaat of andere leuke dingen gepland hebt, eten blijft toch een cruciaal onderdeel van elke dag. Maak daarom eens een uitstapje naar India met deze heerlijke romige visschotel. Lekker met geroosterde of gekookte wortels en raita van yoghurt met komkommer. Ook kun je er rijst bij serveren.
Eet ze lekker!
- 300 gram tilapiafilet (of pangasiusfilet)
- 100 ml Turkse of Griekse yoghurt
- 2 tl komijnpoeder
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl kurkumapoeder
- ½ ui, fijngehakt
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 2 naanbroodjes
- Pureer met een staafmixer (of in de keukenmachine) de yoghurt met de ui, knoflook, paprikapoeder, kaneelpoeder, komijnpoeder, kurkumapoeder tot egale marinade
- Leg de vis in een ovenschaal en smeer de vis rondom in met de marinade
- Zet 30 minuten afgedekt in de koelkast
- Verwarm de oven op 200 graden en bereid de naanbroodjes volgens de verpakking
- Zet de oven dan lager op 180 graden
- Plaats de ovenschaal met vis in het midden van de oven en bak de vis circa 12 tot 15 minuten
- Verdeel de vis over twee borden en leg op elk bord een naanbroodje
- Lekker met komkommer raita en geroosterde wortels en rijst
Geef een reactie