• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Recept Indiase visburgers

Recept Indiase visburgers

22 maart 2018 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Indiase visburgers

Dol op vis

Dit recept voor visburgers wil ik jullie niet onthouden. Ik ben namelijk dol op vis en op burgers dus hiermee sla ik twee vliegen in een klap. Uiteraard kun je ook lekker makkelijk naar de supermarkt gaan en daar van die diepvries visburgers kopen, maar dit is echt zoveel smaakvoller.

Ik kwam eigenlijk op het idee toen ik laatst met vrienden bij de Thai at. Viskoekjes zijn daar mijn favoriete voorgerecht. Ik had nog en potje currypasta in de koelkast staan, dus die kon mooi als basis voor deze burgers dienen. Uiteraard kun je ook zelf currypasta maken, maar daar heeft niet iedereen altijd tijd voor of zin in. Ook ik niet!

Koop er van dat lekkere naambrood bij en maak zelf raita van yoghurt met munt. Smaakt lekker fris en maakt het gerecht echt af. Mocht je niet aan pangasiusfilet kunnen komen, gebruik dan tilapiafilet of desnoods koolvis uit de diepvries die je eerst laat ontdooien.

बोन अप्पेतित (Eet smakelijk)

Recept Indiase visburgers
 
Bewaar Print
Voorbereiding
20 minuten
Bereiding
10 minuten
Totaal
30 minuten
 
Een leuke variatie op de welbekende Aziatische viskoekjes. Lekker met muntyoghurt om de burgers in te dippen.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 350 gram witvis (ik gebruik hier pangasiusfilet)
  • 1 ei
  • 1 el Indiase madras currypasta (Patak’s)
  • 1 el maizena
  • 2 lente-uitjes
  • 4 kleine naan broodjes
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 1 el fijngesneden verse munt
  • ½ komkommer
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Pureer de vis met het ei, currypasta, lente-ui en maizena in een keukenmachine tot gladde massa
  2. Vorm met je handen vier burgers en laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast
  3. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan met anti aanbaklaag
  4. Bak de burgers zes minuten aan elke kant bruin op medium hoog vuur
  5. Houd ze in beweging om aanbranden te voorkomen
  6. Meng de munt door de yoghurt
  7. Bak de naanbroodjes volgens de verpakking in de oven goudbruin
  8. Snij de komkommer in linten
  9. Beleg per persoon twee naanbroodjes met komkommer en twee visburgers en geef er de muntyoghurt bij
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hoofdgerechten, Indiase recepten Tagged With: Curry Pasta, Ei, Griekse Yoghurt, Komkommer, Lente-ui, Maïzena, Munt, Naan, Pangasius

Zoeken

Previous Post: « Recept Chocolade fudge
Next Post: Recept Asperges met burrata »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Bahn bao met salsa van ananas

Recept Vietnamese Bahn bao

Recept Gezonde sandwich met avocado en rookvlees

Recept Gezonde sandwich met avocado en rookvlees

Recept Gepofte zoete aardappel met garnalen

Recept Gepofte zoete aardappel met garnalen

Recept Salade met artisjokken en ui

Recept Salade met artisjokken en ui

Recept Avocadokoek met parmezaan

Recept Avocadokoek met parmezaan

Tonijn met polenta en basilicumsaus

Tonijn met polenta en basilicumsaus

Recept Kip caprese met pesto

Recept Kip caprese met pesto

Prime rib

Prime rib

Recept Eierkoeken

Recept Eierkoeken

Burger met bacon en koolsla

Burger met bacon en koolsla




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.