Dol op vis
Dit recept voor visburgers wil ik jullie niet onthouden. Ik ben namelijk dol op vis en op burgers dus hiermee sla ik twee vliegen in een klap. Uiteraard kun je ook lekker makkelijk naar de supermarkt gaan en daar van die diepvries visburgers kopen, maar dit is echt zoveel smaakvoller.
Ik kwam eigenlijk op het idee toen ik laatst met vrienden bij de Thai at. Viskoekjes zijn daar mijn favoriete voorgerecht. Ik had nog en potje currypasta in de koelkast staan, dus die kon mooi als basis voor deze burgers dienen. Uiteraard kun je ook zelf currypasta maken, maar daar heeft niet iedereen altijd tijd voor of zin in. Ook ik niet!
Koop er van dat lekkere naambrood bij en maak zelf raita van yoghurt met munt. Smaakt lekker fris en maakt het gerecht echt af. Mocht je niet aan pangasiusfilet kunnen komen, gebruik dan tilapiafilet of desnoods koolvis uit de diepvries die je eerst laat ontdooien.
बोन अप्पेतित (Eet smakelijk)
- 350 gram witvis (ik gebruik hier pangasiusfilet)
- 1 ei
- 1 el Indiase madras currypasta (Patak’s)
- 1 el maizena
- 2 lente-uitjes
- 4 kleine naan broodjes
- 100 gram Griekse yoghurt
- 1 el fijngesneden verse munt
- ½ komkommer
- Olijfolie
- Pureer de vis met het ei, currypasta, lente-ui en maizena in een keukenmachine tot gladde massa
- Vorm met je handen vier burgers en laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan met anti aanbaklaag
- Bak de burgers zes minuten aan elke kant bruin op medium hoog vuur
- Houd ze in beweging om aanbranden te voorkomen
- Meng de munt door de yoghurt
- Bak de naanbroodjes volgens de verpakking in de oven goudbruin
- Snij de komkommer in linten
- Beleg per persoon twee naanbroodjes met komkommer en twee visburgers en geef er de muntyoghurt bij
Geef een reactie