• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Recept Italiaans vispakketje uit de oven

Recept Italiaans vispakketje uit de oven

13 juni 2017 By Yvette Jaarsma 11 Comments

Recept Italiaans vispakketje uit de oven

Snel en gezond

Waar of niet waar, na het verorberen van een plat du cafetaria zit je meestal propvol. Tenminste dat hoor ik menig bezoeker van de snackbar na afloop altijd een beetje ongelukkig zeggen.

Je kijkt vanuit een horizontale positie vanaf de bank een beetje mismoedig naar het aantal lege plastic bakjes waar je nog net niet het laatste restje knoflooksaus hebt uitgelikt.
Op het moment dat je aan de beurt was leek het je namelijk nog een puik idee om naast een XL portie patat ook een kaassoufflé, broodje kroket en een frikandel te bestellen.

Dan de broekriem maar een gaatje losser denk je fatalistisch. Morgen weer een avondje gezond.
En beste lezers, daar kom ik om de hoek kijken. Want tada! Dit visgerecht is licht, fris en goed verteerbaar als je nog een rondje sportschool in gedachten hebt.

Het gerecht is in een mum van tijd gemaakt dus dat is nog een bijkomend voordeel. Ik weet bijna wel zeker dat je dit gerecht sneller op tafel zet dan een retourtje snackbar.

En als je nu toch zo goed bezig bent, maak dan eens deze aubergine sandwich met kabeljauw. Of zoete aardappelen met kip en feta. De snackbar ga je vanaf nu echt niet meer missen.

4.0 from 3 reviews
Recept Italiaans vispakketje uit de oven
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
20 minuten
Totaal
30 minuten
 
Een licht en gezond gerecht. Je kunt de pakketjes zowel op de bbq als in de oven bereiden. Lekker met een frisse salade en gebakken krieltjes.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 2 witvis filets (ik gebruik hier pangasius)
  • 10 cherrytomaten, gehalveerd
  • 75 gram parmezaanse kaas
  • Klein handje gesneden zwarte olijven
  • 2 tl olijfolie
  • 2 tl citroensap
  • 2 tl gedroogde oregano
  • Gemalen zwarte peper
  • Aluminiumfolie (4 stukken groot genoeg om het vispakketje goed dicht te kunnen vouwen)
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Leg de stukken aluminiumfolie per 2 op elkaar
  3. Leg op elk stuk de 5 gehalveerde cherrytomaten en de olijven
  4. Leg daarop de vis
  5. Giet per pakket een theelepel olijfolie en een theelepel citroensap over de vis
  6. Bestrooi met de oregano
  7. Maal er zwarte peper naar smaak over
  8. Vouw het bovenste vel aluminiumfolie dicht, draai het vispakketje een kwartslag en vouw het tweede blad aluminiumfolie dicht
  9. Leg de pakketjes op een ovenrooster en rooster ze in 20 minuten gaar
  10. Vouw de pakketjes open en bestrooi elk pakket met de helft van de parmezaanse kaas
  11. Lekker met gebakken krieltjes en een frisse salade
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hoofdgerechten, Italiaanse recepten, Koolhydraatarme recepten, Makkelijke recepten Tagged With: Cherrytomaat, Citroensap, Olijfolie, Olijven, Oregano, Pangasius, Parmezaan

Zoeken

Previous Post: « Recept Falafel met tomatensalade
Next Post: Recept Crostini met erwtenpuree en parmezaanse kaas »

Reader Interactions

Comments

  1. Jan

    15 oktober 2018 at 19:15

    Vis is nog rauw na 20 min …

    Beantwoorden
    • Yvette Jaarsma

      15 oktober 2018 at 19:39

      Goedenavond Jan, Wat jammer dat jouw vis na 20 minuten op 180 graden rauw is. Tuurlijk hoop ik altijd dat mijn recepten perfect aansluiten op ieder visformaat en oven. Helaas leert de ervaring dat dit niet altijd het geval is. Had je een hele dikke vis misschien? Dan is zeker de oventijd langer! Ik hoor het graag! Groet, Yvette

      Beantwoorden
  2. Leontien

    18 december 2018 at 13:56

    Ik heb het recept gemaakt en ging prima! Dank je wel!

    Beantwoorden
  3. Hein

    14 juli 2019 at 18:27

    Na 25 minuten op 180 – 190 graden is de vis nog rauw, en niet gezond om te eten.
    35 a 40 minuten zou goed zijn denk ik.
    Helaas de pakketjes de container in gekiepert en een frietje gehaald 🙂

    Beantwoorden
    • Yvette Jaarsma

      15 juli 2019 at 16:01

      Hoi Hein! Wat jammer dat het gerecht niet gelukt is. Ik doe mijn vis altijd 20 minuten op 180 graden in de oven. Helaas is de ene oven de andere niet dus ik denk dat je de vis inderdaad langer in jouw oven had moeten garen. Ik gebruik overigens wel verse vis en geen diepvries. Groet, Yvette

      Beantwoorden
  4. Stephanie

    3 december 2019 at 16:47

    Ik ben wel benieuwd wat je nu uiteindelijk met de zwarte olijven doet? Deze missen in de bereidingswijze. Ik neem aan dat je ze tegelijk met de cherry tomaten toevoegt?

    Beantwoorden
    • Yvette Jaarsma

      3 december 2019 at 18:02

      Wat leuk dat je de pakketjes gaat maken! Sorry, je hebt helemaal gelijk. De olijven bij de tomaatjes en dan de vis erop. heb het recept aangepast. Eet smakelijk! Groetjes!

      Beantwoorden
  5. J.

    10 maart 2020 at 17:50

    Bij bij is de vis ook nog rauw en nauwelijks warm… Misschien door de dubbele verpakking? Jammer dat de rest wel klaar is nu…

    Beantwoorden
    • Yvette Jaarsma

      11 maart 2020 at 12:43

      Hoi J! Wat jammer dat de vis nog rauw was. Had je wel verse vis gebruikt of uit de diepvries? Verse vis hoeft echt maar 20 minuten op 180 graden. Maar wellicht was de verpakking toch te dik? Hopelijk heb je er nog wel van kunnen genieten nadat de vis langer in de oven is geweest. Groetjes!

      Beantwoorden
  6. Mark

    2 januari 2021 at 17:26

    Ook bij mij was de vis nog rauw na 20 minuten op 180 graden. Verse vis en minimaal al 20 minuten uit de koelkast voordat het de oven in ging.

    Verder een leuk en makkelijk recept alleen langer in de oven.

    Beantwoorden
    • Yvette Jaarsma

      4 januari 2021 at 14:25

      Hoi Mark, Dank je wel voor je feedback! ik zal het recept aanpassen want rauwe vis is natuurlijk niet lekker. Fijn dat je het verder een leuk en lekker recept vindt. Groet, Yvette

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Gepofte zoete aardappel met garnalen

Recept Gepofte zoete aardappel met garnalen

Aardbeienscones

Aardbeienscones

Bosbessenmuffins

Bosbessenmuffins

Recept Hartige doperwtentaart

Recept Hartige doperwtentaart

Recept Meloenshake met garnalen

Recept Meloenshake met garnalen

Recept rode curry met biefstuk

Recept rode curry met biefstuk

Hartige wafels met paprika en parmezaanse kaas

Hartige wafels met paprika en parmezaanse kaas

Recept Chocolade muffins

Recept Chocolade muffins

Recept Spruitjeskaastaart

Recept Spruitjeskaastaart

Zeebaars met avocadocreme en groene asperges

Zeebaars met avocadocreme en groene asperges




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in