Snel en gezond
Waar of niet waar, na het verorberen van een plat du cafetaria zit je meestal propvol. Tenminste dat hoor ik menig bezoeker van de snackbar na afloop altijd een beetje ongelukkig zeggen.
Je kijkt vanuit een horizontale positie vanaf de bank een beetje mismoedig naar het aantal lege plastic bakjes waar je nog net niet het laatste restje knoflooksaus hebt uitgelikt.
Op het moment dat je aan de beurt was leek het je namelijk nog een puik idee om naast een XL portie patat ook een kaassoufflé, broodje kroket en een frikandel te bestellen.
Dan de broekriem maar een gaatje losser denk je fatalistisch. Morgen weer een avondje gezond.
En beste lezers, daar kom ik om de hoek kijken. Want tada! Dit visgerecht is licht, fris en goed verteerbaar als je nog een rondje sportschool in gedachten hebt.
Het gerecht is in een mum van tijd gemaakt dus dat is nog een bijkomend voordeel. Ik weet bijna wel zeker dat je dit gerecht sneller op tafel zet dan een retourtje snackbar.
En als je nu toch zo goed bezig bent, maak dan eens deze aubergine sandwich met kabeljauw. Of zoete aardappelen met kip en feta. De snackbar ga je vanaf nu echt niet meer missen.
- 2 witvis filets (ik gebruik hier pangasius)
- 10 cherrytomaten, gehalveerd
- 75 gram parmezaanse kaas
- Klein handje gesneden zwarte olijven
- 2 tl olijfolie
- 2 tl citroensap
- 2 tl gedroogde oregano
- Gemalen zwarte peper
- Aluminiumfolie (4 stukken groot genoeg om het vispakketje goed dicht te kunnen vouwen)
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Leg de stukken aluminiumfolie per 2 op elkaar
- Leg op elk stuk de 5 gehalveerde cherrytomaten en de olijven
- Leg daarop de vis
- Giet per pakket een theelepel olijfolie en een theelepel citroensap over de vis
- Bestrooi met de oregano
- Maal er zwarte peper naar smaak over
- Vouw het bovenste vel aluminiumfolie dicht, draai het vispakketje een kwartslag en vouw het tweede blad aluminiumfolie dicht
- Leg de pakketjes op een ovenrooster en rooster ze in 20 minuten gaar
- Vouw de pakketjes open en bestrooi elk pakket met de helft van de parmezaanse kaas
- Lekker met gebakken krieltjes en een frisse salade
Vis is nog rauw na 20 min …
Goedenavond Jan, Wat jammer dat jouw vis na 20 minuten op 180 graden rauw is. Tuurlijk hoop ik altijd dat mijn recepten perfect aansluiten op ieder visformaat en oven. Helaas leert de ervaring dat dit niet altijd het geval is. Had je een hele dikke vis misschien? Dan is zeker de oventijd langer! Ik hoor het graag! Groet, Yvette
Ik heb het recept gemaakt en ging prima! Dank je wel!
Na 25 minuten op 180 – 190 graden is de vis nog rauw, en niet gezond om te eten.
35 a 40 minuten zou goed zijn denk ik.
Helaas de pakketjes de container in gekiepert en een frietje gehaald 🙂
Hoi Hein! Wat jammer dat het gerecht niet gelukt is. Ik doe mijn vis altijd 20 minuten op 180 graden in de oven. Helaas is de ene oven de andere niet dus ik denk dat je de vis inderdaad langer in jouw oven had moeten garen. Ik gebruik overigens wel verse vis en geen diepvries. Groet, Yvette
Ik ben wel benieuwd wat je nu uiteindelijk met de zwarte olijven doet? Deze missen in de bereidingswijze. Ik neem aan dat je ze tegelijk met de cherry tomaten toevoegt?
Wat leuk dat je de pakketjes gaat maken! Sorry, je hebt helemaal gelijk. De olijven bij de tomaatjes en dan de vis erop. heb het recept aangepast. Eet smakelijk! Groetjes!
Bij bij is de vis ook nog rauw en nauwelijks warm… Misschien door de dubbele verpakking? Jammer dat de rest wel klaar is nu…
Hoi J! Wat jammer dat de vis nog rauw was. Had je wel verse vis gebruikt of uit de diepvries? Verse vis hoeft echt maar 20 minuten op 180 graden. Maar wellicht was de verpakking toch te dik? Hopelijk heb je er nog wel van kunnen genieten nadat de vis langer in de oven is geweest. Groetjes!
Ook bij mij was de vis nog rauw na 20 minuten op 180 graden. Verse vis en minimaal al 20 minuten uit de koelkast voordat het de oven in ging.
Verder een leuk en makkelijk recept alleen langer in de oven.
Hoi Mark, Dank je wel voor je feedback! ik zal het recept aanpassen want rauwe vis is natuurlijk niet lekker. Fijn dat je het verder een leuk en lekker recept vindt. Groet, Yvette