• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Recept Kabeljauw met beurre blanc saus

Recept Kabeljauw met beurre blanc saus

18 november 2017 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Kabeljauw met beurre blanc saus

Een bekende klassieker

Het is een bekende klassieker uit de Franse keuken. De beurre blanc saus. Als je als beginnend kok in een restaurant komt te werken mag je jezelf vaak helemaal uitleven op deze saus. Het is namelijk niet gemakkelijk om sauzen op basis van boter te maken. Je kent het wel, even niet een waakzaam oog op de pan en pats, de saus is onherroepelijk geschift.

Daar sta je dan met in dit geval de vis al in de oven en de asperges al in de pan. Je kunt de saus proberen te redden door een klein beetje water (4 el) in een maatbeker te schenken en hierbij langzaam de geschifte saus gieten terwijl je met de staafmixer mengt: zo krijg je ‘het vet weer in het water’. Op dezelfde manier red je ook geschifte mayonaise.

Een goede tip toch met de komende kerstdiners voor de deur. Ik las laatst wel dat het in sommige restaurants helemaal hip is om de saus expres te laten schiften. Het presenteert mooi en de aroma’s komen vrij. Persoonlijk vind ik het er niet mooi uitzien en ik denk dat niemand je geloofd als je zegt dat je juist een geschifte saus wilde maken. Jaja, gewoon mislukt hoor je ze denken.

Wees niet bang, met onderstaand recept krijg je een mooie egale beurre blanc saus. Heerlijk bij kabeljauw of een andere witvis. En uitermate lekker bij asperges.

Recept Kabeljauw met beurre blanc saus
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
15 minuten
Totaal
25 minuten
 
Dit is een lekker gerecht om eens feestelijk uit te pakken. Serveer er gebakken krieltjes bij.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 100 ml droge witte wijn
  • 2 el witte wijnazijn
  • 250 gram boter
  • 4 kabeljauwfilets
  • Scheut witte droge wijn
  • 500 gram groene asperges
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Leg de kabeljauw in een ovenschaal en giet er een scheut witte wijn bij
  3. Zet 15 minuten in de oven
  4. Kook de asperges in 3 minuten gaar
  5. Snipper de sjalot en doe samen met de wijn en azijn in een steelpan
  6. Breng aan de kook en laat de wijn in 5-10 minuten op hoog vuur tot de helft inkoken
  7. Snijd ondertussen de boter in kleine blokjes
  8. Schenk de wijn en azijn door een zeef en doe terug in de pan
  9. Zet op het kleinste pitje en roer met een garde de boter geleidelijk door de wijn en azijn tot een lichtgebonden saus
  10. Neem van het vuur af en breng eventueel op smaak met witte peper en zout
  11. Serveer de kabeljauw met de asperges en saus
  12. Lekker met gebakken krieltjes
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Franse recepten, Hoofdgerechten, Koolhydraatarme recepten, Leuke recepten Tagged With: Asperge, Boter, Kabeljauw, Sjalot, Witte Wijn, Witte Wijnazijn

Zoeken

Previous Post: « Recept Ibericoham met oude kaas
Next Post: Recept Kalfsschnitzel met basilicumjus »

Reader Interactions

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Forel met gekarameliseerde rode biet

Forel met gekarameliseerde rode biet

Recept Spaghettipompoen met bolognesesaus

Recept Spaghettipompoen met bolognesesaus

Recept Croque Madame

Recept Croque Madame

Recept Cake met hagelslag

Recept Cake met hagelslag

Recept Gehaktbrood met tomaten

Recept Gehaktbrood met tomaten

Kokkels met botersaus en spaanse peper

Kokkels met botersaus en spaanse peper

Recept Venkelsalade met feta

Recept Venkelsalade met feta

Wortelsoep met sesamgarnalen

Wortelsoep met sesamgarnalen

Recept Avocado timbaaltje met rivierkreeft

Recept Avocado timbaaltje met rivierkreeft

Recept Chocoladetaart zonder bloem

Recept Chocoladetaart zonder bloem




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.