Ideaal voor groentenrestjes
De smaak van dit visgerecht is bijna te vergelijken met de tongzoen van een zeemeermin. Het zoute van de parmezaanse kaas matcht perfect bij het zilt van de kabeljauw. En de balsamico azijn geeft een licht zuurtje aan de geroosterde groenten. Eigenlijk is dit gerecht ideaal voor groentenrestjes. Want wie heeft ze niet? Dat ene vergeten worteltje of dat halve struikje broccoli dat ligt te verschimmelen in de koelkast. Schimmelen groenten eigenlijk wel? Nou ja, je snapt wat ik bedoel.
Hatseflats alles in een ovenschaal door elkaar husselen en hop die oven in. Heb je geen omkijken meer naar. De vis gaat er na tien minuten bij in en gaart de laatste twintig minuten gezellig mee. In die tussentijd doe je of helemaal niets, of je bakt nog wat aardappels voor erbij. Op zichzelf is dit gerecht al lekker, maar hey, soms heb je gewoon zin in gebakken aardappels. Dus gewoon lekker doen.
Meer gezonde visrecepten uitproberen? Maak dan eens deze pittige kabeljauw met sambal.
- 2 kabeljauwfilets (of andere witvis)
- 4 el geraspte parmezaanse kaas
- 1 el gedroogde oregano
- 300 gram wortels, in dunne plakjes
- 1 stronk broccoli, in kleine roosjes
- 100 gram peultjes
- 4 el balsamico crème of balsamico azijn
- 1 el olijfolie
- Zwarte gemalen peper naar smaak
- Verwarm de oven op 180 graden
- Bekleed een bakblik met aluminiumfolie
- Hussel alle groenten met de olijfolie en de balsamico crème of azijn door elkaar in het bakblik
- Zet 15 minuten in de oven
- Meng de parmezaanse kaas met de oregano
- Verdeel over de vis en maal er zwarte peper naar smaak overheen
- Leg de visfilets tussen de groenten en bak nog eens 30 minuten
- Zet eventueel nog even onder de grill voor een knapperig kaaskorstje
- Lekker met gebakken aardappels
Roza
Dit is echt zo makkelijk en lekker! Ik maak het heel vaak als ik weinig tijd heb om te koken en toch een gezonde maaltijd op tafel wil zetten!
Compliment! Roza
Yvette Jaarsma
Dank je wel Roza!Ideaal inderdaad als je weinig tijd hebt en toch iets lekkers wilt eten.
Groet, Yvette
Erg jammer dat we als konijnen zitten te knagen op halfrauwe groente. Ik zou die eerst even kort koken, misschien dat je het dan tegelijk met de aardappels kunt eten. Zelfs 10 minuten langer in de oven is niet voldoende
Ach, wat jammer Anne. Ik heb het gerecht zelf vaak gemaakt en daar geen last van gehad. Jammer dat het bij jou niet lekker was en rauw.