Makkelijk recept Kabeljauw met pesto
Kijk, je kunt natuurlijk pesto uit een potje gebruiken om dit gerecht te maken. Ik zeg, doe het niet! Want geloof mij, het is echt makkelijk en easy peasy om zelf te maken. Het is namelijk nog geen tien minuten werk.
Karakteriserende smaak
Ik vind pesto uit een potje altijd een beetje chemisch smaken. Heb jij dat ook? Als je het zelf maakt dan proef je echt die karakteriserende smaak van basilicum. En dat maakt pesto zo lekker. Nu hoef je natuurlijk helemaal niet van dit kruid te houden. Dat kan natuurlijk altijd. Experimenteer dan eens met rucola of spinazie. Ja, echt! Dat is ook heel lekker.
Ovengerecht
Vandaag combineerde ik de pesto met good old kabeljauwfilet en parmaham en liet de oven zijn best doen. Mocht jij kabeljauwfilet boven je budget vinden, koop dan pangasiusfilet of tilapiafilet. Beide ook erg lekker en net een tikkeltje goedkoper dan kabeljauw.
Variaties op kabeljauw
Je kunt ook een kipfilet met pesto insmeren en er ham omheen wikkelen. Twintig minuten in de oven en klaar ben je. Nog meer variatie? Deze garnalen met courgette en pesto zijn ook heerlijk! Of spreekt een aubergine sandwich met pesto je meer aan? Wat is jullie lievelingsgerecht met pesto?
- 2 kabeljauwfilets vers of ontdooid
- 4 plakken parmaham
- 2 bakjes basilicum a 15 gram per stuk (alleen de blaadjes)
- 1 flinke hand geraspte parmezaanse kaas
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 2 flinke el olijfolie
- 1 klein handje pijnboompitten, licht geroosterd
- Peper
- Zout
- Verwarm de oven op 180 graden
- Snij de blaadjes van de basilicum fijn
- Stamp de basilicum samen met de knoflook in een vijzel of gebruik de keukenmachine of zelfs een staafmixer
- Doe de pijnboompitten erbinnen stamp of maal het opnieuw
- Schep dit mengsel in een kom en doe de helft van de kaas erbij
- Roer de kaas er rustig door en voeg de olijfolie toe
- Doe er zout en peper naar smaak bij en roer de rest van de kaas door de pesto
- Verdeel de pesto over de kabeljauwfilets
- Wikkel twee plakken ham om elke kabeljauwfilet
- Leg de vis in een ovenschaal
- Zet circa 15 tot 20 minuten in de oven
- Lekker met gebakken aardappels of gekookte krieltjes
Geef een reactie