• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Recept Kabeljauw met parmezaan en asperges

Recept Kabeljauw met parmezaan en asperges

18 januari 2018 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Kabeljauw met parmezaan en asperges

Een gerecht voor elk budget

Dit is nu echt zo’n gerecht dat bijna iedereen wel lekker vindt. De smaken passen verrassend goed bij elkaar en het is ook nog eens heel gemakkelijk te maken. Ook is het gerecht aan te passen naar gelang iedereen zijn of haar budget. December was immers al duur genoeg!

De balsamico crème koop je bijvoorbeeld in de supermarkt, maar ook Xenos heeft een goedkope variant. Daar gooi ik trouwens nog best vaak leuke aanbiedingen in mijn mand. Laatst kocht ik vier zakjes pijnboompitten voor maar vijf euro. Als je nagaat dat de Albert Heijn voor een enkel zakje al meer dan vier euro vraagt is dit toch een goede deal.

Soms moet je gewoon eens verder kijken dan je gebruikelijke boodschappenrondje. Ook de markt kan nog wel eens fijn zijn voor je portemonnee. Vooral aan het einde van de dag als de marktkoopmannen van hun handel af willen kun je goed scoren.

Ik gebruik in dit gerecht kabeljauw, maar voel je vrij om goedkopere vis zoals tilapia of pangasiusfilet te gebruiken. Scheelt toch in de kosten. En vind je asperges te prijzig? Koop dan broccoli of sperziebonen. Succes!

Recept Kabeljauw met parmezaan en asperges
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
15 minuten
Totaal
30 minuten
 
Een heerlijk Italiaans gerecht dat in een mum van tijd op tafel staat. Lekker met groene asperges, gebakken aardappels en balsamico crème. Deze koop je bij elke supermarkt.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 2 kabeljauwfilets of andere witvis filets
  • 40 gram parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl peper
  • 1 ei
  • 4 el bloem
  • Handjevol pijnboompitten, geroosterd
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Klop het ei los in een kom
  3. Strooi de bloem over een bord
  4. Strooi de kaas op een bord en meng met de oregano, peper en knoflookpoeder
  5. Haal de vis door de bloem en klop overtollig bloem er af
  6. Haal dan door het ei en zorg dat alle kanten bedekt zijn
  7. Wentel de vis dan door het kaas/kruiden mengsel
  8. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  9. Leg de vis op de bakplaat en rooster de vis 15 minuten in het midden van de oven
  10. Keer halverwege zodat alle kanten een knapperig korstje krijgt
  11. Serveer met groene asperges, balsamico crème (supermarkt) en gebakken aardappels
3.5.3226

 

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hoofdgerechten, Italiaanse recepten Tagged With: Asperge, Balsamicoazijn, Bloem, Ei, Kabeljauw, Knoflookpoeder, Oregano, Parmezaan, Pijnboompitten

Zoeken

Previous Post: « Recept Broodje pulled chicken
Next Post: Recept Courgette met komkommer soep »

Reader Interactions

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Manchego kip met piperade en aioli

Recept Manchego kip met piperade en aioli

Lamsgehaktballen

Lamsgehaktballen

Naan met gepofte knoflook

Naan met gepofte knoflook

Recept Wolkenbroodjes

Recept Wolkenbroodjes

Recept Koolhydraatarme taart met champignons en rookkaas

Recept Koolhydraatarme hartige taart met champignons en rookkaas

Marokkaanse forel met sinaasappel

Marokkaanse forel met sinaasappel

Recept Salade met geitenkaas

Menu 5 keer Frans

Marokkaanse forel met sinaasappel

Menu vijf keer noten

Recept Italiaanse burger met mozzarella

Recept Italiaanse burger met mozzarella

Recept Indiase vis uit de oven

Recept Indiase vis uit de oven




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.