Een gerecht voor elk budget
Dit is nu echt zo’n gerecht dat bijna iedereen wel lekker vindt. De smaken passen verrassend goed bij elkaar en het is ook nog eens heel gemakkelijk te maken. Ook is het gerecht aan te passen naar gelang iedereen zijn of haar budget. December was immers al duur genoeg!
De balsamico crème koop je bijvoorbeeld in de supermarkt, maar ook Xenos heeft een goedkope variant. Daar gooi ik trouwens nog best vaak leuke aanbiedingen in mijn mand. Laatst kocht ik vier zakjes pijnboompitten voor maar vijf euro. Als je nagaat dat de Albert Heijn voor een enkel zakje al meer dan vier euro vraagt is dit toch een goede deal.
Soms moet je gewoon eens verder kijken dan je gebruikelijke boodschappenrondje. Ook de markt kan nog wel eens fijn zijn voor je portemonnee. Vooral aan het einde van de dag als de marktkoopmannen van hun handel af willen kun je goed scoren.
Ik gebruik in dit gerecht kabeljauw, maar voel je vrij om goedkopere vis zoals tilapia of pangasiusfilet te gebruiken. Scheelt toch in de kosten. En vind je asperges te prijzig? Koop dan broccoli of sperziebonen. Succes!
- 2 kabeljauwfilets of andere witvis filets
- 40 gram parmezaanse kaas, fijngeraspt
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl peper
- 1 ei
- 4 el bloem
- Handjevol pijnboompitten, geroosterd
- Verwarm de oven op 180 graden
- Klop het ei los in een kom
- Strooi de bloem over een bord
- Strooi de kaas op een bord en meng met de oregano, peper en knoflookpoeder
- Haal de vis door de bloem en klop overtollig bloem er af
- Haal dan door het ei en zorg dat alle kanten bedekt zijn
- Wentel de vis dan door het kaas/kruiden mengsel
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Leg de vis op de bakplaat en rooster de vis 15 minuten in het midden van de oven
- Keer halverwege zodat alle kanten een knapperig korstje krijgt
- Serveer met groene asperges, balsamico crème (supermarkt) en gebakken aardappels
Geef een reactie