Eetgewoontes
Wisten jullie dat 86 procent van de bevolking een flextarier is. Misschien weet je zelf niet eens dat je tot die groep behoort en eet je gewoon wat minder vlees. Dat is namelijk de definitie van een flextarier. Zij die bewust kiezen om maximaal twee keer per week vlees op het menu te zetten. Ik snap wel dat je soms een beetje confused kan raken. Ik ken pescotariers, vegetariërs en fruitariers. Ok, dat laatste lieg ik. Met iemand die geen fruit eet omdat het zielig is voor die appel of banaan, ga je niet echt gezellig een biertje mee drinken. Maar goed, terug naar het vlees. Ik eet namelijk ook maximaal twee keer per week vlees van de koe. Valt kip eigenlijk ook onder de noemer van het flexitarisme? Dan behoor ik namelijk niet tot die 86 procent die bewust hun vlees laten staan. Deze kalfschnitzel met tomatensaus zijn voor de flextarier een echte traktatie. Geniet ervan, over vijf dagen mag je tenslotte pas weer.
- 2 blikken gepelde tomaten
- 1 glas droge witte wijn
- Handvol geraspte parmezaanse kaas
- Handvol fijngesneden champignons (2/3 grote champignons)
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 laurierblaadje
- Peper
- Zout
- 4 kalfsschnitzels
- Olijfolie
- Leg de kalfsschnitzels op een bord
- Verdeel ¼ van de kaas en ¼ van de champignons over elke schnitzel
- Bestrooi met zout en peper
- Rol de schnitzels op en zet vast met een houten prikker of bind er keukentouw omheen
- Giet een scheut olijfolie in een grote braadpan waar een deksel op past
- Smoor de ui en knoflook even aan
- Voeg het vlees toe en braad rondom bruin
- Blus af met de wijn
- Voeg de blikken tomaat toe en het laurierblaadje
- Zet het vuur heel zacht en stoof 1.5 uur
- Haal het vlees uit de pan en leg onder aluminiumfolie op een bord
- Verwijder het laurierblaadje
- Pureer de saus met een staafmixer
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Leg op elk bord een vleesrolletje en giet er wat van de saus overheen
- Rasp er nog wat extra parmezaanse kaas overheen
Geef een antwoord