• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Recept Kalfschnitzel met tomatensaus

Recept Kalfschnitzel met tomatensaus

19 april 2016 By Yvette Jaarsma Laat een reactie achter

Kalfschnitzel met tomatensaus

Eetgewoontes

Wisten jullie dat 86 procent van de bevolking een flextarier is. Misschien weet je zelf niet eens dat je tot die groep behoort en eet je gewoon wat minder vlees. Dat is namelijk de definitie van een flextarier. Zij die bewust kiezen om maximaal twee keer per week vlees op het menu te zetten. Ik snap wel dat je soms een beetje confused kan raken. Ik ken pescotariers, vegetariërs en fruitariers. Ok, dat laatste lieg ik. Met iemand die geen fruit eet omdat het zielig is voor die appel of banaan, ga je niet echt gezellig een biertje mee drinken. Maar goed, terug naar het vlees. Ik eet namelijk ook maximaal twee keer per week vlees van de koe. Valt kip eigenlijk ook onder de noemer van het flexitarisme? Dan behoor ik namelijk niet tot die 86 procent die bewust hun vlees laten staan. Deze kalfschnitzel met tomatensaus zijn voor de flextarier een echte traktatie. Geniet ervan, over vijf dagen mag je tenslotte pas weer.

Kalfschnitzel met tomatensaus
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
90 minuten
Totaal
1 uur 40 minuten
 
Een Italiaans gerecht van gestoofde gevulde kalfsschnitzels met tomatensaus. de schnitzels zijn gevuld met champignons en parmezaanse kaas. Lekker met grof wit stokbrood en gezouten boter en gegrilde groene asperges.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 1 glas droge witte wijn
  • Handvol geraspte parmezaanse kaas
  • Handvol fijngesneden champignons (2/3 grote champignons)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 laurierblaadje
  • Peper
  • Zout
  • 4 kalfsschnitzels
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Leg de kalfsschnitzels op een bord
  2. Verdeel ¼ van de kaas en ¼ van de champignons over elke schnitzel
  3. Bestrooi met zout en peper
  4. Rol de schnitzels op en zet vast met een houten prikker of bind er keukentouw omheen
  5. Giet een scheut olijfolie in een grote braadpan waar een deksel op past
  6. Smoor de ui en knoflook even aan
  7. Voeg het vlees toe en braad rondom bruin
  8. Blus af met de wijn
  9. Voeg de blikken tomaat toe en het laurierblaadje
  10. Zet het vuur heel zacht en stoof 1.5 uur
  11. Haal het vlees uit de pan en leg onder aluminiumfolie op een bord
  12. Verwijder het laurierblaadje
  13. Pureer de saus met een staafmixer
  14. Voeg peper en zout naar smaak toe
  15. Leg op elk bord een vleesrolletje en giet er wat van de saus overheen
  16. Rasp er nog wat extra parmezaanse kaas overheen
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Gearchiveerd onder:Gezonde recepten, Hoofdgerechten, Italiaanse recepten, Koolhydraatarme recepten, Leuke recepten, Makkelijke recepten Gelabeld met:Champignons, Kalfsschnitzel, Knoflook, Laurier, Olijfolie, Parmezaan, Tomaat, Ui, Witte Wijn

Zoeken

Previous Post: « Recept Flan van parmezaan met room
Next Post: Recept Garnalen in oregano, koriander en peterselie »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Sukade hoisin sherry

Indische stoofpot met hoisin en sherry

Kipgerechten Kipspies met satesaus

Kipgerechten Kipspies met satesaus

Recept Griekse salade

Recept Griekse salade

Recept Chocolade stroopwafels met ijs

Recept Chocolade stroopwafels met ijs

Recept Courgette salade met feta

Recept Courgette salade met feta

Recept Gehaktballetjes uit de oven

Recept Gehaktballetjes uit de oven

Recept Meatloaf uit Romertopf

Recept Meatloaf uit Romertopf

Recept Geroosterde spruitjes

Recept Geroosterde spruitjes

Recept Thaise gehaktballetjes

Recept Thaise gehaktballetjes

Recept Brandnetelsoep

Recept Brandnetelsoep




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

5-Kruidenpoeder 7up Aardappel Aardbei Abdijbier Abrikoos Agar Agar Ahornsiroop Aioli Alfalfa Algavesiroop Amandel Amandelen Amandelspijs Amsterdamse Uitjes Ananas Andijvie Ansjovis Appel Appelazijn Appelsap Appelstroop Artisjok Asperge Atjar Aubergine Augurk Avocado Azijn Bacon Bagel Baking Soda Bakkeljauw Bakmeel Bakpoeder Balsamicoazijn Banaan Bapaobrood Basilicum Basterdsuiker Bastognekoek Ben & Jerry Biefstuk Bier Bieslook

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.