Tradities
Het was weer zover: ons jaarlijkse uitje naar de Parade met vrienden. Ik kan me daar elke keer weer op verheugen. Met z’n vieren is het een echte traditie geworden om minimaal een fles wijn per persoon te drinken, een halve kip naar binnen te werken en een vage voorstelling te bezoeken. Met de wijn zat het dit keer wel snor, de kip werd vervangen door burgers en gefrituurde vis en ook de vage voorstelling was een feit. We hadden kaartjes voor De Jeugd van Tegenwoordig weten te bemachtigen dus wij al helemaal into the rap. Maar Watskeburt? Het waren acteurs die poppen vasthielden en daarmee over het podium holden. Eigenlijk helemaal super, maar ja, je hoopt toch op de real deal. Daarna was het tijd voor ijs, ook een vaste prik. Een bolletje chocola en een bolletje banaan. Je moet het tenslotte niet ingewikkelder maken dan het is. De zweefmolen sloegen we dit jaar een keer over, de wijn smaakte namelijk naar meer. En eenmaal opgestaan was ons plekje onder de bomen zo vergeven. Na een avond vol vertier gingen we tevreden naar huis. Jammer dat het maar eenmaal per jaar is. Omdat ik toch wel zin had in mijn gemiste kip, maakte ik deze ovenschotel met artisjokken en mozzarella. Lekker met knapperig stokbrood en groene salade.
- 2 kipfilets
- 1 liter kippenbouillon
- 1 bol mozzarella
- 1 blik artisjokkenharten
- 8 ansjovis (uit blikje)
- 50 gram boter
- 1 rode peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- Rasp van twee citroenen
- Breng de bouillon aan de kook en draai het vuur uit
- Leg de kipfilets in de pan en doe er een deksel op
- Laat 30 minuten pocheren
- Giet de kip af en laat afkoelen
- Snijd de mozzarella in grove stukken
- Snijd de artisjokken in grove stukken
- Trek de kip uit elkaar tot kleine stukjes
- Hussel de kip, mozzarella en artisjokken door elkaar in een ovenbestendige schaal
- Verwarm de oven op 180 graden
- Verwarm de boter in een steelpan
- Voeg de ansjovis, knoflook en rode peper toe en blijf voorzichtig roeren totdat de ansjovis gesmolten is en je een mooie saus hebt
- Giet die saus over de ovenschotel
- Zet de schotel 20 minuten in de oven en dek af met aluminiumfolie
- Haal de schaal dan uit de oven en zet de ovengril aan
- Verwijder de aluminiumfolie en zet de schaal nog circa 10 minuten onder de hete gril totdat het bubbelt en een mooie lichtbruine kleur heeft
- Dien op met een salade en brood
Geef een reactie