• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Recept Kip caprese met pesto

Recept Kip caprese met pesto

10 oktober 2016 By Yvette Jaarsma Laat een reactie achter

Recept Kip caprese met pesto

Ouderwetse stapavond

Soms is een weekend zonder wederhelft ook wel eens lekker. Daarom boekte ik samen met drie vriendinnen via Airbnb een weekendje weg in de Domstad. Dat we bij aankomst een tweepersoonsbed en een luchtbed maat twijfelaar aantroffen mocht de pret niet drukken. Gelukkig stond er ook een enorme witte leren bank in de kamer, dus daar kon ook op gecrasht worden. We dronken wijn, aten kaasjes en werden nostalgisch, een reguliere vrijdagavond dus.

Op zaterdag echter moest er gedanst worden. De Winkel van Sinkel lonkte ons met hun maandelijkse 80/90/00 avond dus onze spandex outfits konden weer uit de kast. Alle klassiekers kwamen voorbij. En passant wilde een negentienjarige lieverd de volgende ochtend wel een beschuitje met mij eten. Je begrijpt dat dit feest niet door ging. Naast het feit dat mijn eigen mister dit ontbijtfestijn niet erg zal waarderen, ga ik echt niet op date met iemand die niet eens zijn eigen drank mag kopen bij de Albert Heijn. Om half vijf lag ik met pijn in mijn voeten van het dansen op het luchtbed. Studentikozer kon het niet worden. Voldaan gingen we zondag terug naar ons eigen bed. Op maandag moest er immers weer gewerkt worden.

Deze kip caprese is geschikt voor ieder budget of je nu student bent of deel uitmaakt van het werkende leven. De ingrediënten kun je namelijk bij elke supermarkt kopen. Het enige wat je nodig hebt is mozzarella, tomaat, kip en een aubergine en pesto. Lekker met een groene salade en knapperig stokbrood of gebakken krieltjes.

Recept Kip caprese met pesto
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
30 minuten
Totaal
45 minuten
 
Een makkelijk gerecht dat geschikt is voor elk budget. De kipfilet, tomaten, mozzarella, aubergine en pesto zijn overal te koop. Een gouden combinatie! Lekker met een frisse groene salade en stokbrood met boter of gebakken krieltjes.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Kip caprese
  • 4 kipfilets
  • 2 bollen mozzarella
  • 4 tomaten
  • 2 aubergines
  • Pesto (pot of zelfgemaakt)
  • Zout
  • Peper
  • 2 el oregano
  • Olijfolie

Zelfgemaakte pesto
  • 30 gram basilicum
  • 30 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 30 gram cashewnoten
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • Olijfolie
Bereidingswijze
Kip caprese
  1. Doe de kipfilets met peper, zout, oregano en 2 eetlepels olijfolie in een plastic zak en kneed goed door elkaar
  2. Laat circa twee uur intrekken in de koelkast
  3. Bekleed een ovenschaal met aluminiumfolie
  4. Verwarm de oven op 180 graden
  5. Leg de kipfilets naast elkaar in de ovenschaal
  6. Zet 25 minuten in de oven
  7. Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken en bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie
  8. Gril de plakken in een hete grillpan circa twee minuten aan beide zijden
  9. Houd ze warm onder aluminiumfolie
  10. Snijd de tomaten in dunne plakken
  11. Snijd de mozzarella in dunne plakken
  12. Haal de kip uit de oven en dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten
  13. Snijd de kipfilets doormidden
  14. Leg op een helft kipfilet een aubergine, een paar plakken tomaat en mozzarella
  15. Lepel wat pesto op de mozzarella
  16. Leg daar weer een plak aubergine op
  17. Leg de andere helft van de kipfilet daar bovenop
  18. Maak zo nog drie andere borden op

Zelfgemaakte pesto
  1. Doe de parmezaanse kaas, cashewnoten, basilicum en knoflook in een hoge maatbeker en giet er 4 el olijfolie bij
  2. Pureer met een staafmixer tot pesto
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Gearchiveerd onder:Gezonde recepten, Hoofdgerechten, Italiaanse recepten, Koolhydraatarme recepten, Makkelijke recepten Gelabeld met:Aubergine, Basilicum, Cashewnoten, Kip, Knoflook, Mozzarella, Olijfolie, Oregano, Parmezaan, Tomaat

Zoeken

Previous Post: « Recept Tonijn met bosui en wakame
Next Post: Recept Garnalen met tamarinde en sperziebonen »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Kabeljauw met cashewnoten

Recept Kabeljauw met cashewnoten

Recept courgette gevuld met feta

Recept courgette gevuld met feta

Pizza blauwe geitenkaas asperges

Pizza blauwe geitenkaas asperges

Recept Philly cheese steak

Recept Philly cheese steak

Bahn bao met salsa van ananas

Recept Vietnamese Bahn bao

Pangasius met gefrituurde lenteui

Pangasius met gefrituurde lenteui

Loempia's met garnaal en spitskool

Loempia’s met garnaal en spitskool

Quinoaburger

Quinoaburger

Gepocheerd ei op brood met ham en groene asperges

Menu vijf keer Hollands

Recept Vis met geroosterde bietjes met appelchips en fetacreme

Recept Vis met geroosterde bietjes met appelchips en fetacreme




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

5-Kruidenpoeder 7up Aardappel Aardbei Abdijbier Abrikoos Agar Agar Ahornsiroop Aioli Alfalfa Algavesiroop Amandel Amandelen Amandelspijs Amsterdamse Uitjes Ananas Andijvie Ansjovis Appel Appelazijn Appelsap Appelstroop Artisjok Asperge Atjar Aubergine Augurk Avocado Azijn Bacon Bagel Baking Soda Bakkeljauw Bakmeel Bakpoeder Balsamicoazijn Banaan Bapaobrood Basilicum Basterdsuiker Bastognekoek Ben & Jerry Biefstuk Bier Bieslook

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.