• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Recept Kip in dragonsaus

Recept Kip in dragonsaus

21 januari 2017 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Kip in dragonsaus

Keukenprinses

Je hebt in het leven twee soorten mensen. Zij die delegeren en zij die uitvoeren. Ik ben meer van het eerste soort. Mijn grote liefde is al menig maal voor mijn karretje gespannen als het om de rotklussen in en om het huis gaat. Zo staat hij in de vrieskou de frituurpan te schrobben en glibbert hij door de sneeuw naar de supermarkt. Ik zet de verwarming dan nog een graadje hoger en maak het mezelf comfortabel op de bank.
Wacht, voor je nu denkt dat ik een luxepaardje ben of verwend prinsesje… Niks van dat alles. Want als meneer met rode wangen terugkeert staat er een heerlijk ontbijtje voor hem klaar en later op de dag ook een broodje voor de lunch. En vooruit, ik duik ook de keuken in voor het maken van een lekkere saus. Want als er iets is dat mijn liefde op zijn bord kan waarderen is dat het wel. Deze dragonsaus is het lekkerst bij kip of kalkoen. En omdat er geen ei in gaat, kun je de saus van te voren maken en even opwarmen voor gebruik. Lekker met gebakken aardappels en sperziebonen.

Recept Kip in dragonsaus
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
25 minuten
Totaal
35 minuten
 
Een echte Franse klassieker deze kip in dragonsaus. Ook de sperziebonen/asperge rolletjes omwikkeld met spek mogen in de Franse keuken niet ontbreken. Geef er knapperig brood bij met zeezoutboter en/of geroosterde aardappels.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Dragonsaus
  • 100 ml droge witte wijn
  • 200 ml kippenbouillon
  • 100 ml slagroom
  • 2 el boter
  • 1 el bloem
  • 2 sjalotjes, gepeld en in dunne ringen gesneden
  • 1 bosje dragon (alleen de blaadjes)
  • Peper
  • Zout

Kip
  • 4 kipfilets
  • 2 el boter
  • Peper
  • Zout

Sperziebonen/asperge rolletjes met spek
  • 100 gram sperziebonen
  • 100 gram groene aspergetips
  • 4 plakken gerookt spek
Bereidingswijze
Dragonsaus
  1. Smelt de boter in een steelpan
  2. Voeg de sjalotjes toe en bak 2 minuten glazig
  3. Voeg de bloem toe en bak al omscheppend nog 1 minuut
  4. Haal de pan van het vuur en blus af met de witte wijn
  5. Zet het vuur dan middelhoog en voeg al kloppend met een garde de slagroom en de bouillon toe
  6. Breng al kloppend aan de kook tot je een gebonden saus hebt
  7. Breng op smaak met peper en zout
  8. Voeg dan de dragon blaadjes toe en serveer

Kip
  1. Verhit de boter in een koekenpan
  2. Wrijf de kip in met zout en peper
  3. Bak de kip circa 8 minuten per kant
  4. Haal uit de pan en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie

Sperziebonen/asperge rolletjes met spek
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Kook de sperziebonen 6 minuten
  3. in een laag water
  4. Voeg na 4 minuten de aspergetips toe en kook 2 minuten mee
  5. Giet af en laat goed uitlekken
  6. Verdeel in 8 porties
  7. Snij elk stuk spek doormidden
  8. Rol het spek om de sperziebonen/asperges
  9. Leg de rolletjes in een ovenschaal en bak 10 minuten tot het spek knapperig is

  10. Verdeel de saus over vier borden en leg op elk bord 1 kipfilet
  11. Serveer met de sperziebonen/asperge rolletjes
3.5.3226

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Franse recepten, Hoofdgerechten, Leuke recepten Tagged With: Asperge, Bloem, Boter, Dragon, Kip, Kippenbouillon, Sjalot, Slagroom, Spek, Sperziebonen, Witte Wijn

Zoeken

Previous Post: « Recept Wortelsoep met gerookt paprika
Next Post: Recept Viskoekjes met panko korst »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Paella Recept van quinoa met zeevruchten

Paella recept met quinoa en zeevruchten

Recept Venkelsalade met feta

Recept Venkelsalade met feta

Recept Kabeljauw met pesto uit de oven

Recept Kabeljauw met pesto uit de oven

Recept Schol met spruitjes

Recept Schol met spruitjes

Ossobuco met gremolata

Ossobuco met gremolata

Recept Bobotie met snijbonensalade

Recept Bobotie met snijbonensalade

Recept Gevulde koolrolletjes

Recept Gevulde koolrolletjes

Recept kwartel met puree van meiknollen

Recept kwartel met puree van meiknollen

Recept Appelcrumble

Recept Appelcrumble

Regenboogforel met maispuree en sinaasappelsaus

Regenboogforel met maispuree en sinaasappelsaus




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in