Bucket list
Het lijkt tegenwoordig wel alsof iedereen een lijst heeft gemaakt met daarop hun levensdoelen. Deze lijst staat ook wel bekend als de bucket list. Echt, als er een ding is waarvan ik acuut schuim op mijn lippen krijg is het wel die emmerlijst. Naakt door de jungle rennen met een slang om je nek. Of de Mount Everest beklimmen in een zwembroek. Ik noem zo maar eens wat. Wat willen die mensen met die lijst nu duidelijk maken? Het is meer een illusie, een beetje emmerlijst bevat namelijk wel honderd plannen. Om die allemaal te verwezenlijken moet je of schatrijk zijn of tijd teveel hebben. Want waar haal je de tijd vandaan om alle staten van Amerika te bezoeken en tegelijkertijd nog even een basisschool te bouwen in Afrika. Ik zie nooit plannen om je moeder te helpen bij het uitmesten van de zolder. Of om het tuinhekje eindelijk eens van een verflaagje te voorzien. Toch denk ik dat dit een grotere levensverandering veroorzaakt dan in je zwembroek bibberend de berg op. Groot en meeslepend is het sleutelwoord en de Bucket List zie je dan ook veelvuldig op de social media kanalen voorbij komen. Misschien ben ik gewoon te realistisch of speelt mijn Hollandse zuinigheid me parten. Weet je wel wat die ongein allemaal kost! Voor de bucketlisters onder ons heb ik daarom een goedkope, doch voedzame maaltijd bedacht. Lekker met asperges, maar als je nog ergens slangen moet vangen in de jungle zijn sperzieboontjes een goed alternatief.
- 2 kipfilets
- 50 gram sesamzaad
- 1 ei
- 1 el sojasaus
- Bloem
- 50 ml Griekse yoghurt
- 2 el tahin (sesampasta)
- Sap van een halve citroen
- 350 gram groene asperges
- 2 el sesamolie
- Verwarm de oven op 180 graden
- Besprenkel de asperges met de sesamolie
- Rooster eerst de asperges in de oven voor 15 minuten op een rooster bekleed met aluminiumfolie
- Haal ze er uit en houd ze warm in de folie
- Snijd de kip in mooie repen (ik haalde ongeveer vier repen uit 1 kipfilet)
- Strooi de bloem op een bord
- Klop het ei los met de sojasaus in een kom
- Strooi de sesamzaadjes op een bord
- Haal de stukken kip eerst door de bloem, vervolgens door het ei en wentel dan door de sesamzaadjes totdat het stuk kip geheel bedekt is met sesamzaad
- Doe dit met al de andere stukken op dezelfde manier
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de kip erop
- Zet 30 minuten in de oven en keer halverwege de kip een keer om zodat de onderkant ook een knapperig korstje krijgt
- Meng de yoghurt met de tahin en het citroensap tot een dip
- Verdeel de asperges en kip over twee borden en serveer met de dip en voor de liefhebber wat chilisaus
Geef een reactie