Meest veelzijdige specerij
Volgens mij is kaneel de meest veelzijdige specerij in mijn kruidenrek. Kaneel wordt namelijk gebruikt in zowel zoete als hartige gerechten. Kun je van menig kruid of specerij toch niet zeggen. Wij Hollanders gebruiken het voornamelijk in zoete gerechten zoals gevuld speculaas of op de appelpannenkoek. In Arabische landen is een tajine echter niet compleet zonder de toevoeging van kaneel. Of denk eens aan de Indiase currypasta’s. Je raad het al… Smakeloos zonder kaneel. Vandaar dat het eens tijd werd dat deze specerij een glansrol krijgt toegewezen. Ik marineerde de kipfilet in dit gerecht in kaneel met sherry. Daarna bakken of grillen en een lekker geurend kippetje is het resultaat. Serveer met deze mix van snijbonen en cannelinibonen en een snelle, makkelijke maaltijd staat op tafel. Zo’n potje kaneel is zeker waard om aan te schaffen. Al was het alleen al om het feit dat het afslankend werkt. Niet dat je nu gelijk kilo’s pretvet verliest. Maar het is het proberen waard, nietwaar? Met kip kun je nog veel meer recepten bereiden. Deze recepten van kip in parmaham en gado gado met kip zijn een lekkere afwisseling.
- 4 kipfilets
- 1 tl kaneelpoeder
- 80 ml droge sherry
- 1 el bruine basterdsuiker
- 2 el olijfolie
- Peper
- Zout
- 200 gram snijbonen of sperziebonen
- 2 blikken cannelinibonen (of witte bonen), uitgelekt
- 4 el balsamicoazijn
- 4 tl mosterd
- 2 el olijfolie
- Roer voor de marinade de kaneel en sherry, suiker en olijfolie door elkaar
- Marineer de kip minimaal 30 minuten in de marinade
- Gril of bak de kip 4 minuten per kant
- Wikkel losjes in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten
- Snij de uiteinden van de snijbonen en snijd ze dan in schuine stukken
- Kook de snijbonen in 8 minuten gaar
- Giet de snijbonen dan af
- Voeg de cannelinibonen of witte bonen toe aan de snijbonen
- Maak een dressing van de balsamicoazijn, mosterd en olijfolie
- Voeg deze dressing toe aan de bonenmix
- Schep goed door elkaar
Geef een reactie