Lekker veelzijdig
Kip… Het meest veelzijdige stukje vlees! Het is natuurlijk een welbekende reclame slogan. Ik denk echter dat dit zomaar nog best wel eens waar kan zijn.
Je kunt kip namelijk pocheren, koken, braden, grillen, stomen en in de oven garen. Kip is zowel koud als warm lekker, denk maar aan een restje gebraden kip op brood.
Ook qua sauzen is kip een allemansvriend. Knoflooksaus, dragonsaus, sambasaus, kerriesaus, rode saus, satésaus of gorgonzolasaus, you name it, de kip loves it!
Ik had echter net niet genoeg gorgonzola in huis om een saus te maken dus besloot ik om de kipfilet ermee te vullen. Daar past parmaham heel goed bij dus die wikkelde ik om de kip heen.
Twintig minuutjes de oven in en je hebt een heerlijk maal! Serveer er een frisse salade bij of ga voor gekookte broccoli en gebakken krieltjes.
- 2 kipfilets
- 6 plakken parmaham
- 50 gram gorgonzola
- Peper
- Snij de kipfilets horizontaal in maar niet door (je maakt een soort zakje)
- Verkruimel de gorgonzola en vul de kipfilets met de kaas
- Maal er peper naar smaak over heen
- Leg 2x drie plakken parmaham dakpansgewijs onder elkaar
- Leg de kip op de ham en wikkel de ham om de kip
- Leg de kip in een ovenschaal en zet 20 minuten in de oven
- Lekker met een salade en groene asperges en gebakken aardappeltjes
Geef een reactie