Kleurloze maand met 30 graden
Ik denk dat september de gewoonste maand is die er bestaat. Ik bedoel maar, de vakantie is weer voorbij. Je gaat weer fluitend of zuchtend naar het werk en de zwoele terrasavondjes behoren helaas tot het verleden. Bij dat gewone normale ritme hoort ook gewoon eten. Niks geen bbq’s met teveel rosé en foute sausjes. Of patat met mayo na een hete dag op het strand. Aardappels, groente en vlees of een pasta/rijst prutje staan weer op het menu. Saai hoor! Ik heb nog helemaal geen zin in het normale ritme. Al gaat het voor mijn part vriezen, ik zomer nog gewoon lekker effe na. Zeker met de temperaturen van deze bijzondere versie van september. Maar voor wie er geen nazomer in het verschiet ligt of gewoon weer zin heeft in aardappel, groenten en vlees is deze kip in mosterd/dragonsaus zeer geschikt. Lekker met een groene salade en gebakken aardappels. Of doe gewoon patat of is dat toch een beetje te gek…
- 3 el olijfolie
- 400 gram kip, in grote blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 250 gram champignons, in plakjes
- 1 grote teen knoflook, fijngehakt
- 1 kleine tl gedroogde dragon
- 200 ml kippenbouillon
- 100 ml creme fraiche
- 1 tl citroensap
- 2 tl mosterd
- Verwarm de oven op 180 graden
- Verhit de 2 el olijfolie in een ovenbestendige pan en bak de kip rondom bruin
- Haal de kip uit de pan
- Verhit de rest van de olijfolie en bak de ui en knoflook op matig vuur zacht
- Voeg de champignons toe
- Voeg bouillon, kookroom, citroensap, dragon en mosterd toe
- Breng aan de kook en laat alles twee minuten koken
- Doe de kip weer in de pan en voeg zout en peper naar smaak toe
- Dek af met deksel of aluminiumfolie
- Zet de pan in de oven en bak 1 uur tot de saus is ingedikt
- Serveer met aardappels en een groene salade
h v oosterhout
er staat kip met mosterd en Creme fraiche maar je moet er kookroom bij doen waar is dan de Creme Fraiche voor
Yvette Jaarsma
Dank je wel voor je oplettende reactie. Ik heb het recept aangepast. De kookroom moet inderdaad creme fraiche zijn. Eet smakelijk! Groet, Yvette