• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Recept Kip in parmaham

Recept Kip in parmaham

23 februari 2017 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Kip in parmaham

Meest veelzijdige stukje vlees

Kip staat bekend als het meest veelzijdige stukje vlees. Je kunt de kip namelijk ouderwets bakken en braden. De iets modernere kok haalt de grillpan uit de kast en grilt het kippetje krokant. Dan heb je nog de luxe koks die indruk willen maken met een gepocheerde kip in bouillon en uiteraard de luie koks die de kip in een ovenschaal leggen en de oven het werk laten doen. Ik heb alle varianten uitgeprobeerd. En ik vind ze allemaal lekker. Ligt er maar net aan wat voor een gerecht je gaat maken. In dit gerecht bereid ik de kip in de oven, maar wel met een leuke twist. De kip is namelijk verpakt in parmaham en gevuld met mozzerella. Door het gerecht in bakpapier als een soort van toffee te verpakken, droogt de kip niet uit en wordt de kip heerlijk mals. Ideaal om van te voren klaar te maken en in de koelkast te bewaren. Als je dan ‘s avonds thuis komt of als je eters krijgt, hoef je de kip alleen nog maar in de oven te schuiven. Daar houden we van toch! Doe ondertussen wat sla in een kom met wat komkommer en olijven en bak eventueel een aardappeltje voor erbij. En nog geen half uur later zit je zen aan tafel. Dit kan namelijk niet mislukken.

Recept Kip in parmaham
 
Bewaar Print
Voorbereiding
5 minuten
Bereiding
25 minuten
Totaal
30 minuten
 
Een simpel gerecht dat ideaal is voor een doordeweekse avond. Deze kip met parmaham en mozzerella hoef je alleen in bakpapier te verpakken en de oven doet de rest. Lekker met geroosterde cherrytomaten, groene salade en gebakken aardappels.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 2 kipfilets
  • 6 plakken parmaham
  • 1 bol mozzerella
  • 10 cherrytomaten
  • 1 el gedroogde oregano
  • Peper
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Leg twee vellen bakpapier klaar
  3. Leg op elk vel drie plakken parmaham in de breedte
  4. Leg de kipfilet in de lengte op de ham
  5. Snij de mozzerella in zes plakken
  6. Leg op elke kipfilet drie plakken mozzerella
  7. Strooi er de oregano en wat peper overheen
  8. Vouw de parmaham over de kip en mozzerella
  9. Vouw het bakpapier dicht en maak van het pakket een soort van toffee door de uiteinden te draaien en leg de pakketjes in een grote ovenschaal
  10. Zet 25 minuten in de oven
  11. Voeg de laatste 10 minuten de cherrytomaten toe
  12. Serveer de pakketjes met de geroosterde tomaten en een frisse groene salade en gebakken aardappels
3.5.3226

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hoofdgerechten, Italiaanse recepten, Koolhydraatarme recepten, Leuke recepten, Makkelijke recepten Tagged With: Cherrytomaat, Kip, Mozzarella, Oregano, Parmaham

Zoeken

Previous Post: « Recept Duivelse saus
Next Post: Recept Tuna melt »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Chocolade en karamel koekjes

Recept Chocolade en karamel koekjes

Recept Brood met pijnboompitten

Recept Brood met pijnboompitten

Recept Entrecote sandwich

Recept Entrecote sandwich

Mini pannetje met ei en spinazie

Mini pannetje met ei en spinazie

Recept Chocolade muffins

Recept Chocolade muffins

Recept Roodbaars uit de oven

Recept Roodbaars uit de oven

Rundergehaktballen in tomatensaus

Rundergehakt in tomatensaus

Witte Chocolademousse met sinaasappel en manderijnenmarmelade

Witte chocolademousse met sinaasappel/mandarijn marmelade

Recept Borrelplank met gegrilde paprika

Recept Borrelplank met gegrilde paprika

Recept Shakshuka

Recept Shakshuka




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.