Eeuwige jeugd
Soms is het effe schrikken als je een foto van jezelf uit de oude doos tegenkomt. Dan zie je pas hoe de jaren je toch wel ingehaald hebben. Of niet, dat kan natuurlijk ook. Er zijn mensen die, net als goede wijn, rijpen naarmate ze ouder worden.
Ook bij het zien van een oude film moet je soms flink met je ogen knipperen. Een aantal acteurs of actrices van toen hebben namelijk door de jaren heen meer verbouwingen gehad dan Utrecht Centraal. En zitten zo vol botox dat niet alleen hun rimpels weg zijn, maar ook hun hele persoonlijkheid.
Deze kip tandoori is gelukkig tijdloos en staat op de kaart van elk Indiaas restaurant. Het woord tandoori komt van het hindiwoord tandoor, dat kleioven betekent. De kippenpoten worden lekker gemarineerd en dan in de gloeiende hete kleioven geroosterd. Nu neem ik aan dat niemand zo’n hittebron in huis heeft staan, dus hierbij mijn variant op het origineel. Van acht tot achtentachtig, dit milde gerecht valt zeker weten bij iedereen in de smaak.
- 8 drumsticks
- 200 ml Griekse yoghurt
- 3 el garam masala
- 4 tenen knoflook, zeer fijn gehakt
- 4 cm gember, zeer fijn gehakt
- Sap van twee limoenen
- 1.5 el boter
- 250 gram gemengde sla
- 1 komkommer
- 100 ml magere yoghurt
- 75 gram feta
- 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
- Zout
- Peper
- Meng de garam masala met de yoghurt en zet een nacht in de koelkast
- Ontvel de drumsticks en leg ze in een grote kom
- Voeg de gember en knoflook aan de yoghurt toe en meng goed door elkaar
- Schep de yoghurt door de drumsticks en zorg dat ze aan alle kanten bedekt zijn
- Sprenkel de limoensap over de gemarineerde drumsticks en schep nog eenmaal om
- Zet minimaal twee uur in de koelkast
- Verwarm de oven op 180 graden
- Leg de drumsticks naast elkaar in een ovenschaal
- Zet 30 minuten in de oven
- Smelt de boter en giet dan over de kip
- Zet weer terug in de oven en bak de kip nogmaals 30 minuten
- Schaaf de komkommer in dunne plakken
- Meng met de yoghurt
- Verdeel de sla over een grote schaal
- Leg de komkommer op de sla
- Verkruimel de feta over de komkommersalade
- Maal er wat zout en peper over
- Leg de drumsticks op de salade
- Strooi er de uienringen over
- Lekker met naanbroodjes
Geef een reactie