• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Recept Kipkebab met sla en yoghurt dressing

Recept Kipkebab met sla en yoghurt dressing

18 april 2018 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Kipkebab met sla en yoghurt dressing

Shoarma, Döner, Kebab of Gyros

Zien jullie soms ook de bomen door het oosterse culinaire bos niet meer als het gaat om Shoarma, Döner, Kebab of Gyros? Ik ben in elk geval de weg een beetje kwijt. Daarom vandaag een uitleg over de verschillende bereidingswijzen en de manier waarop elk gerecht wordt opgediend.

Laten we beginnen met de bekende na-het-stappen-ik heb-berehonger-snack: Shoarma.
Dit vleesgerecht komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten waar de Israëliërs het de naam shoarma gaven. Shoarma is oorspronkelijk een verticaal opgestelde spit van rundvlees, kip, lamsvlees, of kalkoen. Wij Nederlanders eten shoarma meestal met varkensvlees vaak al vooraf gesneden in reepjes samengeperst in een pitabroodje met veel knoflooksaus. Kijk je in de supermarkt dan vind je shoarma in een plastic bakje op de vleesafdeling.

Dan de döner. Döner betekent ‘draait’ in het Turks. Volgens eeuwenoude tradities is döner gemaakt van gekruid lamsvlees, maar inmiddels ook van kalfsvlees, kalkoen of kip. Het vlees wordt aan een draaiend spit opgehangen. De staande grill maakt het vlees gaar waarna de laagjes met gekruid vlees met een mes of elektrische snijmachine van het spit worden gesneden. Je eet daar vaak salade met knoflooksaus en hete chilisaus bij. En dat alles opgevouwen in een stuk Turks brood.

Wie wel eens in Griekenland is geweest, heeft zich vast laten verleiden door een Gyros. Gyros is een klassiek Grieks gerecht gemaakt van een spies met gegrild varkensvlees of kip. De reepjes vlees worden gesneden en gekruid. Gyros is een afgeleide van het Turkse döner kebab. De Grieken serveren het vlees vaak met frietjes, salade, tzatziki en platte broodjes.

Tenslotte de kebab. De naam kebab komt uit het Perzisch en betekent gebakken vlees. Met de naam Kebab wordt meestal verwezen naar een spies met gebraden en gekruid kalfsvlees of kip. Lekker met saus, sla en Turks brood of pitabrood.

Het verschil zit hem dus vooral in de manier van bereiden, de kruiden en de manier van opdienen. Ik koos voor een kipkebab die ik roosterde in de oven. Eerst vier uur marineren en dan met marinade en al op een bakplaat de oven in. Heerlijke malse stukjes kip is het resultaat. Geef er een frisse groene salade bij met yoghurt dressing.

Recept Kipkebab met sla en yoghurt dressing
 
Bewaar Print
Voorbereiding
20 minuten
Bereiding
35 minuten
Totaal
55 minuten
 
Een leuke variant op de traditionele lamskebab. Kippendijen zijn net wat malser dan kipfilet. Lekker met een salade en eventueel wat pitabrood.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Midden Oosten
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Kebabs
  • 500 gram kippendijen zonder bot
  • 5 el Griekse of Turkse yoghurt
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • ⅕ tl kaneelpoeder
  • 2 el citroensap
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl gewone paprikapoeder
  • 1 el ketchup

Salade
  • 200 gram sla naar keuze
  • 250 gram diepvrieserwten
  • 100 gram feta
  • ½ komkommer, in halve maantjes gesneden
  • 4 el Griekse of Turkse yoghurt
  • 1 el citroensap

Bereidingswijze
Kebabs
  1. Snij de kippendijen in evengrote stukken
  2. Meng alle ingrediënten voor de kebabs in een kom door elkaar
  3. Leg de stukken kip in een grote schaal en schep de marinade door de kip
  4. Zorg dat alle kip goed rondom met de marinade bedekt is
  5. Zet minimaal twee uur in de koelkast
  6. Verwarm dan de oven op 200 graden en bedek een bakplaat met bakpapier
  7. Rijg de kip aan (geweekte!!!!) houten satéprikkers
  8. Rijg ze niet te dicht op elkaar zodat ze goed gaat kunnen worden
  9. Leg deze op het bakpapier
  10. Bak de kip 20 minuten op de ene kant en draai ze dan om
  11. Bak nog 15 minuten aan de andere kant
  12. Serveer de kebabs met de salade

Salade
  1. Kook de erwten in 5 minuten beetgaar
  2. Verdeel de sla over vier borden
  3. Strooi daar de erwten en komkommer over
  4. Verkruimel de feta en strooi over de sla
  5. Meng de yoghurt met het citroensap
  6. Besprenkel elke salade met een eetlepel yoghurt
  7. Serveer met de kebabs

3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hoofdgerechten, Koolhydraatarme recepten, Turkse recepten Tagged With: Citroensap, Doperwten, Feta, Gerookt Paprikapoeder, Griekse Yoghurt, Kaneelpoeder, Kip, Knoflook, Komijnpoeder, Komkommer, Paprikapoeder, Tomatenketchup

Zoeken

Previous Post: « Recept Ceasar salad
Next Post: Recept Carpacciosalade »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Garnalen in nori

Garnalen in nori

Pasta met champignonsaus en biefstuk

Pasta met champignonsaus en biefstuk

Kipgerecht Kip piri piri

Kipgerecht Kip piri piri

Tex-mex burger

Menu 5 keer kaas

Recept Brandnetelsoep

Recept Brandnetelsoep

Recept gevulde eieren met hummus

Recept gevulde eieren met hummus

Bananenijs

Banana Soft Swirl

Burger met bacon en koolsla

Burger met bacon en koolsla

Recept Stoofvlees met wortel en pastinaak

Recept Stoofvlees met wortel en pastinaak

Recept Chocolade muffins

Recept Chocolade muffins




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.