Put it in a zakje
De Action…iedereen is er wel eens binnen geweest en heeft zich laten verleiden tot weliswaar goedkope troep, maar ook duurkoop, want je hebt het eigenlijk niet nodig. Tien aardappelschilmesjes voor 1 euro, hup in de winkelmand. Komt altijd van pas, nietwaar? Even vergetende dat er nog twintig ongebruikte mesjes in de keukenla zwerven. Maar zoals gezegd, het komt altijd van pas. Net zoals het familiepak douchegels en dertig braadzakken met bijbehorende sluiting. Als een blij ei reed ik weer naar huis. Het pak met gekochte braadzakken kon meteen worden geopend om dit gerecht met kiprollade in te bereiden. In een braadzak dan he, niet in het pak. Een heerlijk mals kippetje is dan namelijk je beloning zonder dat je de kip eerst moet aanbraden. Je kunt de braadzakken ook voor varkensvlees, vis of alleen groenten gebruiken. Komt dus altijd wel van pas. Gelukkig heb ik nog 29 braadzakjes te gaan…
- 1 kiprollade van 500 gram
- 2 el bbq saus
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 el venkelzaad
- 1 el korianderzaad
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl chilipoeder
- 1 el zwarte peper
- 1 el bruine basterdsuiker
- Olijfolie
- 1 grote sinaasappel, geschild en in plakken gesneden
- 1 zak veldsla
- 5 sjalotjes, gepeld
- 4 el balsamicoazijn
- Verwarm de oven op 180 graden
- Smeer de kiprollade rondom in met olijfolie
- Doe alle kruiden in een kom of vijzel en stamp fijn
- Bedek de rollade met het kruidenmengsel en leg de rollade in een braadzak, voeg 1 eetlepel water toe en sluit af met de bijbehorende strip
- Knip een hoekje uit de braadzak en
- leg de rollade in een ovenschaal
- Bak 35 minuten en haal dan de rollade uit de braadzak
- Bestrijk rondom met de bbq saus
- Leg de rollade weer terug in de ovenschaal en bak nog 10 minuten
- Laat de rollade dan 10 minuten onder aluminiumfolie rusten buiten de oven
- Snij in mooie plakken
- Leg de sjalotjes in een ovenschaal en meng met 2 eetlepels balsamicoazijn
- Rooster de sjalotjes 30 minuten op 180 graden
- Leg de veldsla op een groot bord
- Voeg de sinaasappel en sjalotjes toe
- Besprenkel met de resterende 2 eetlepels balsamicoazijn
- Leg de plakken kiprollade op de salade
Geef een reactie