Zomerkoninkjes
Genieten jullie ook altijd van die heerlijk zomerse aardbeien. Lekker vol en zoet van smaak? Ik vind het altijd weer een feest. De meeste onder ons eten aardbeien vast met een beetje suiker of met slagroom als dessert. Of zo uit het vuistje als gezond tussendoortje.
Wist je echter dat je met aardbeien ook heel goed overweg kunt in een avondmaaltijd? Nu weet ik wel dat sommige mensen griezelen van fruit in hun diner. Geloof me, bij dit gerecht is dat echt niet nodig. De aardbeien worden gemarineerd in de balsamicoazijn waardoor ze extra lekker smaken in een hartige maaltijdsalade. Ik koos hier voor kip en mozzarella, maar je kunt ook feta, geitenkaas of zelfs gorgonzola gebruiken. En laat voor een vega salade de kip weg of vervang deze door vega kipstukjes.
Gewoon lekker doen wat jij lekker vindt en wat je misschien nog in huis hebt. Restjes weggooien is immers zonde! En mocht je nog overhouden dan heb je de volgende dag een puike lunch om mee te nemen naar je werk. Zijn je collega’s vast allemaal jaloers dus laat ze vooral een hapje proeven, of niet… Haha.
- 2 kipfilets
- 1 liter groentebouillon
- 12 grote aardbeien
- 100 gram botersla
- Kleine hand vol pistachenoten
- 1 bol mozzarella
- 4 el balsamicoazijn
- 2 el olijfolie
- 2 el honing
- Breng de groentebouillon aan de kook
- Zet het vuur dan uit en leg de kipfilets circa 30 tot 40 minuten in de bouillon (pocheren is de officiële kookterm)
- Snij de aardbeien in plakjes
- Maak een marinade door de olijfolie, honing en balsamicoazijn door elkaar te roeren
- Marineer de aardbeien 30 minuten in de marinade
- Verdeel de sla over twee borden
- Scheur de mozzarella in stukken
- Verdeel deze over de sla
- Schep de aardbeien uit de marinade
- Hussel de plakjes door de sla en mozzarella
- Haal de kip uit de bouillon en scheur met je handen in kleine stukken (pulled chicken)
- Verdeel over de salades
- Strooi er de pistachenoten overheen
- Bedruip de salades tenslotte met de overgebleven marinade
- Lekker met een knapperig stokbroodje met zoute boter
Geef een reactie