Eetclub of Kookclub
Af en toe krijg ik van vrienden de vraag of ik een keer een stukje over hun culinaire escapades wil schrijven. Vooruit dus met de geit, ik wil mijn dierbaren tenslotte deze one minute of fame niet onthouden. Zo togen wij op een lentedag naar onze vrienden van de eetclub die aan de beurt waren voor ons tweemaandelijkse eetfestijn. Ik zeg jullie niet waar dit plaats van delict zich afspeelde, anders staan jullie straks en masse voor de deur. Dit maal schoot namelijk met stip omhoog in de culinaire ranglijst. Maar laten we bij het begin beginnen. Bij binnenkomst stond er een grote schaal vol schelpen pontificaal op tafel. Had allemaal met het thema van de avond te maken. Nippend aan een glas wijn dacht ik aan strand, zee of vakantie. Jullie zijn vast slimmer dan ik, want het draaide die avond uiteraard om schaal- en schelpdieren. Denk aan kreeft, coquilles, krab, mosselen en vongole. En cheesecake als dessert. Een thema doorvoeren is leuk, maar je moet wel weten wanneer je moet stoppen. Van een mosselcake is immers nog nooit iemand in extase geraakt. Vol verwachting zaten wij klaar voor de eerste gang. Dat we meer dan een uur op de bladerdeeghapjes met krab moesten wachten, vergaven we ze bij de eerste hap. De gerechten die zij daarna in een iets rapper tempo serveerden waren stuk voor stuk om je vingers bij op te eten. Dat laatste gebeurde bijna letterlijk. De tang om de kreeften te kraken was namelijk niet bestand tegen acht fanatieke krakers en gooide het bijltje erbij neer. Dan maar met de blote hand het schaaldier te lijf. Dat dit met enig geweld gepaard ging, is bijna een understatement. Na een stuk cheesecake waar een gemiddeld gezin een week van kon eten, stapten we gelukzalig de auto weer in. Missie geslaagd. Maar genoeg geschreven over de kookkunsten van mijn vrienden. Over tot de orde van de dag. Vandaag een recept krokante kipdrumsticks voor op tafel. Simpel, snel en kraakvrij. Is ook wel eens fijn toch?
- 6 kipdrumsticks
- 3 el bloem
- 1 el paprikapoeder
- 1 el bakpoeder
- Peper
- 1 el olijfolie
- Dep de drumsticks droog met keukenpapier
- Doe de bloem, paprikapoeder, bakmeel en een grote snuf peper in een kom en mix door elkaar
- Leg de drumsticks in een schaal en voeg het mengsel toe
- Wrijf met beide handen de kipdrumsticks goed in met het bloemmengsel tot alle zes de drumsticks rondom bedekt zijn
- Zet onafgedekt twee uur in de koelkast
- Verwarm de oven op 220 graden
- Leg de drumsticks op een rooster (zet er wel een bak onder want ze gaan lekken)
- Druppel er de olijfolie overheen
- Gaar 35 minuten in het midden van de oven
- Draai de drumsticks dan om en gaar nogmaals 35 minuten
- Lekker met patat, appelmoes, boontjes en salsa verde
Leontien
Top gerecht!