• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Recept Lamsgehakt met yoghurt en munt

Recept Lamsgehakt met yoghurt en munt

17 oktober 2017 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Lamsgehakt met yoghurt en munt

Je houdt er van of niet!

Vandaag weer eens aan de gehaktballen. En dan niet van rund, maar van lamsgehakt. Er zijn mensen die lamsvlees naar boerderij vinden smaken.
Ik kan me daar enigszins wel een voorstelling bij maken. Lam heeft zeker een acquired taste. Zo’n smaak waar je van houdt of echt niet.
Als je er niet van houdt dan proef je inderdaad stal, hooi en een vleugje mest. Houd je er wel van dan proef je een sappige, sterke echt dierlijke smaak.
Snap best dat dit niet iedereen kan bekoren, dus gebruik gerust rundergehakt of kipgehakt als je dat lekkerder vindt.

Goedkoop lamsgehakt kun je trouwens het beste bij een Islamitische winkel kopen. En als je daar toch bent, koop dan gelijk een bos, koriander, munt en peterselie. Zoveel goedkoper dan in de supermarkt.

Eenmaal thuis draai je de ballen met alle ingrediënten in elkaar en laat je ze opstijven in de koelkast.
Dan is het daarna nog alleen een kwestie van roosteren in de oven.
Serveer er een dip bij van yoghurt met knoflook en munt en wat gebakken aardappels of brood.

Smaak van lamsvlees te pakken? Probeer ook eens deze lamsgehaktballen in tomatensaus? Of voor de meer ervaren lamsvlees eter, deze lamsracks.

Recept Lamsgehakt met yoghurt en munt
 
Bewaar Print
Voorbereiding
25 minuten
Bereiding
20 minuten
Totaal
45 minuten
 
Een heerlijke oosterse verwennerij. Ook niet vet door de bereiding in de oven in plaats van in de pan of frituur. Lekker met de muntyoghurt en wat platbrood of Turks brood.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Marokkaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Lamsgehaktballetjes
  • 1 rode peper
  • 5 takjes munt
  • 5 takjes peterselie
  • 5 takjes koriander
  • 1 ei, losgeklopt
  • 0.5 tl korianderzaad
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 0.5 tl gemberpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • Snuf zout
  • Scheut olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • 500 gram lamsgehakt

Muntyoghurt
  • 1 teen knoflook
  • 4 takjes munt
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • snuf zout
  • 2 tl citroensap

Bereidingswijze
Lamsgehakballetjes
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Snij de rode peper en kruiden fijn
  3. klop het ei los
  4. Meng het korianderzaad, knoflookpoeder, gemberpoeder en paprikapoeder en een snuf zout goed door elkaar
  5. Meng dit samen met het losgeklopte ei, de olijfolie en het citroensap door het lamsgehakt
  6. Draai ongeveer 20 rondjes en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat
  7. Gaar de balletjes circa 20 minuten in de oven.

Muntyoghurt
  1. Pers de knoflook uit, snij de munt fijn en meng dit met de rest van de ingrediënten
  2. Laat een kwartiertje lekker intrekken en op smaak komen
  3. Serveer de yoghurt bij de lamsgehaktballetjes

3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Gezonde recepten, Hoofdgerechten, Koolhydraatarme recepten, Leuke recepten, Marokkaanse recepten Tagged With: Citroen, Citroensap, Ei, Gemberpoeder, Griekse Yoghurt, Knoflookpoeder, Koriander, Korianderzaad, Lamsgehakt, Munt, Paprikapoeder, Peterselie, Rode Peper

Zoeken

Previous Post: « Menu vijf keer vega
Next Post: Recept Wolkenbroodjes »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Menu 5 keer Thais

Vissticks met tuinbonen

Fishsticks

Recept Courgette met gehakt ovenschotel

Recept Courgette met gehakt ovenschotel

Recept Rosbief met rode wijnsaus

Recept Rosbief met rode wijnsaus

Paprikasaus met biefstuk

Paprikasaus met biefstuk

Advocado friet

Avocado fritters

Recept bresaola met mozzarella

Recept bresaola met mozzarella

Recept Italiaanse salade met geroosterde groenten

Recept Italiaanse salade met geroosterde groenten

Tonijnburger met wakame

Tonijnburgers

Geroosterde wortels met mayonaise

Wortelfriet met romige mayonaise




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.