Je houdt er van of niet!
Vandaag weer eens aan de gehaktballen. En dan niet van rund, maar van lamsgehakt. Er zijn mensen die lamsvlees naar boerderij vinden smaken.
Ik kan me daar enigszins wel een voorstelling bij maken. Lam heeft zeker een acquired taste. Zo’n smaak waar je van houdt of echt niet.
Als je er niet van houdt dan proef je inderdaad stal, hooi en een vleugje mest. Houd je er wel van dan proef je een sappige, sterke echt dierlijke smaak.
Snap best dat dit niet iedereen kan bekoren, dus gebruik gerust rundergehakt of kipgehakt als je dat lekkerder vindt.
Goedkoop lamsgehakt kun je trouwens het beste bij een Islamitische winkel kopen. En als je daar toch bent, koop dan gelijk een bos, koriander, munt en peterselie. Zoveel goedkoper dan in de supermarkt.
Eenmaal thuis draai je de ballen met alle ingrediënten in elkaar en laat je ze opstijven in de koelkast.
Dan is het daarna nog alleen een kwestie van roosteren in de oven.
Serveer er een dip bij van yoghurt met knoflook en munt en wat gebakken aardappels of brood.
Smaak van lamsvlees te pakken? Probeer ook eens deze lamsgehaktballen in tomatensaus? Of voor de meer ervaren lamsvlees eter, deze lamsracks.
- 1 rode peper
- 5 takjes munt
- 5 takjes peterselie
- 5 takjes koriander
- 1 ei, losgeklopt
- 0.5 tl korianderzaad
- 1 tl knoflookpoeder
- 0.5 tl gemberpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- Snuf zout
- Scheut olijfolie
- sap van een halve citroen
- 500 gram lamsgehakt
- 1 teen knoflook
- 4 takjes munt
- 150 ml Griekse yoghurt
- snuf zout
- 2 tl citroensap
- Verwarm de oven op 180 graden
- Snij de rode peper en kruiden fijn
- klop het ei los
- Meng het korianderzaad, knoflookpoeder, gemberpoeder en paprikapoeder en een snuf zout goed door elkaar
- Meng dit samen met het losgeklopte ei, de olijfolie en het citroensap door het lamsgehakt
- Draai ongeveer 20 rondjes en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat
- Gaar de balletjes circa 20 minuten in de oven.
- Pers de knoflook uit, snij de munt fijn en meng dit met de rest van de ingrediënten
- Laat een kwartiertje lekker intrekken en op smaak komen
- Serveer de yoghurt bij de lamsgehaktballetjes
Geef een reactie