Elke dag kip
Kip kan ik elke dag wel eten. Niet dat ik verslaafd ben, nee zo moet je het niet zien. Ik vind kip gewoon erg lekker en zo veelzijdig. Ik denk dat ik elke week wel twee keer een kipgerecht op tafel zet. En nog verveelt het mij niet.
Wat het leuke aan dit gerecht is dat het frisse van de limoen heel goed past bij het zoete van de honing. En samen met de suiker zorgt de marinade voor een klein beetje een kleverig effect. En wat is er nu niet beter dan sticky chicken? Juist, niet veel!
Soms heb je toch helemaal geen zin om lang in de keuken te staan? Dan kun je wel elke dag iets bestellen of een rondje snackbar doen, maar gezond is dat uiteraard niet. Dit gerecht is zo klaar en de oven doet eigenlijk het meeste werk.
Serveer met een groene salade en als je zin hebt wat gebakken aardappels.
- 2 kipfilets
- Sap en rasp van 1 limoen
- 1 el honing
- 1 tl bruine suiker
- 1 el olijfolie
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- Peper
- Zout
- Verwarm de oven op 180 graden
- Meng de honing, olijfolie, suiker, knoflook en de rasp en sap van de limoen goed door elkaar
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Leg de kipfilets in een ovenschaal
- Giet de marinade over de kip
- Zet 20 minuten in de oven
- Lekker met gekookte peultjes en doperwten en gebakken aardappels
Geef een reactie