• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Recept Mexicaans gehaktgerecht met bloemkoolrijst

Recept Mexicaans gehaktgerecht met bloemkoolrijst

22 mei 2018 By Yvette Jaarsma 2 Comments

Recept Mexicaans gehaktgerecht met bloemkoolrijst

Aan de bbq

Hebben jullie de Pinksterdagen ook weer overleefd? Of zijn jullie van verveling in de woonboulevard belandt? Ik kan me dat laatste bijna niet voorstellen, aangezien het zo prachtig weer was!

In huize CurlsCulinair is dan ook veelvuldig gebruik gemaakt van de bbq. Voorheen hadden we zo’n sta-in-de-weg lompe grote bbq op gas die meer in de schuur aan het verroesten was dan dat ie gebruikt werd. Van vrienden kregen wij echter een mooie bbq die nog traditioneel met kolen gevoed moet worden. Meneer CurlsCulinair was helemaal enthousiast. Hij kocht nieuwe accessoires en wreef zich vergenoegend in de handen.

En zo kwam het dat wij avond aan avond in de geur van geroosterd vlees aan het eten waren. Het blijft toch echt een mannending, dat bbqen. Of doe ik hiermee de vrouwen onder ons tekort?
Ik was het echter op een gegeven moment wel zat en maakte deze gezonde rijst van bloemkool met gehakt schotel. Lekker veel groenten en zo gemaakt.

Ik zie dat het deze week nog prachtig weer blijft, dus mocht er even geen blog online komen dan weet je dat meneer CurlsCulinair aan het ‘koken’ is.

5.0 from 1 reviews
Recept Mexicaans gehaktgerecht met bloemkoolrijst
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
15 minuten
Totaal
30 minuten
 
Een heerlijke gezonde Mexicaanse maaltijd vol groenten. Serveer er guacamole, zure room, tortillachips en geraspte kaas bij. En een ijskoude Corona!
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 rode uien, fijngehakt
  • 1 rode paprika, fijngehakt
  • 200 gram mais
  • 400 gram bloemkool rijst (AH of Jumbo)
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl sambal
  • 6 el (zoete) chilisaus
  • 2 el honing
  • 1 el limoensap
Bereidingswijze
  1. Bak het gehakt rul in een wok of hoge hapjespan
  2. Voeg de uien en paprika en mais toe en schep goed door elkaar
  3. Voeg nu ook de bloemkoolrijst toe en schep wederom alles goed door elkaar
  4. Voeg nu de chilipoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder, chilisaus, limoensap, sambal en honing toe en schep deze ingrediënten door het gehakt/rijst mengsel
  5. Proef of er naar jou smaak meer limoensap, honing, sambal of chilisaus bij moet
  6. Laat het gerecht nu nog 10 minuten zachtjes garen zodat alle smaken met elkaar vermengd zijn
  7. Verdeel het dan vervolgens over 3 kommen
  8. Serveer er guacamole, tortillachips, geraspte kaas en zure room bij
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hoofdgerechten, Mexicaanse recepten Tagged With: Bloemkool, Chilipoeder, Chilisaus, Honing, Knoflookpoeder, Limoensap, Mais, Paprikapoeder, Rode paprika, Rode Ui, Rundergehakt, Sambal

Zoeken

Previous Post: « Recept Watermeloensalade met feta
Next Post: Recept Cake met hagelslag »

Reader Interactions

Comments

  1. Anja

    1 november 2018 at 16:12

    Lekker recept. Ideaal om meer groenten binnen te krijgen. Ga ik vaker maken!
    Groet, Anja

    Beantwoorden
    • Yvette Jaarsma

      1 november 2018 at 16:15

      Hoi Anja,
      Leuk om te horen! Ik ben zelf ook dol op bloemkoolrijst. Zo gezond!

      Groetjes, Yvette

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Cake met Chocolate Chip Cookies

Recept Cake met Chocolate Chip Cookies

Schol met garnalen en venkel met kreeftensaus

Schol met garnalen en venkel met kreeftensaus

Paprikasoep met garnalen in kropslaschuitje

Paprikasoep met garnalen in kropslaschuitje

Recept Entrecote met venkel en bonenpuree

Recept Entrecote met venkel en bonenpuree

Recept Frittata

Recept Frittata

Kabeljauw met komkommersaus en krokant eendenborst

Kabeljauw met komkommersaus en krokant eendenborst

Romige cheesecake mousse

Romige cheesecake mousse

Recept Kabeljauw met pesto uit de oven

Recept Kabeljauw met pesto uit de oven

Recept Watermeloen met fetasaus en pistache

Recept Watermeloen met fetasaus en pistache

Linzencurry met platbrood

Linzencurry met platbrood




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.