Chocoladedip voor mijn kip
Met het miezerige kwakkelweer van februari kijk ik reikhalzend uit naar het voorjaar. Ik kijk nog net niet de groene blaadjes aan de bomen. Maar als het zou kunnen, had ik het gedaan. Ik ben de wortels, zuurkool en stampotten zat. Ik wil zon op mijn bord met vurige pepers en rode salsa’s en een romige avocado dip om mijn gehemelte mee te blussen. Weg met die kou! Viva el Mexico!
Deze drumsticks marineerde ik met geroosterde paprika’s en pure chocolade. Geïnspireerd op de iconische Mexicaanse mole poblana (saus met chocolade). Mocht je ooit een bezoek brengen aan de stad Puebla, eet dan dus vooral de specialiteit waar de stad om bekend staat: de pollo mole poblana. Maar voor wie de zomervakantie al geboekt heeft, of denkt: ja dag, ik ga toch niet helemaal naar Mexico voor kip met chocoladesaus… Relax, hierbij het recept.
- 8 drumsticks
- 1 limoen in partjes
- Handjevol verse gesneden koriander of peterselie
- 1 pot gegrilde paprika's, uitgelekt
- ½ tl kaneelpoeder
- 1 rode peper, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 el zonnebloemolie
- 2 el azijn
- 3 el honing
- 25 gram pure chocolade, geraspt
- 1 avocado
- 2 el yoghurt
- 1 tl limoensap
- 1 tl paprikapoeder
- 3 tomaten
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- Sap van 1 limoen
- Handjevol verse gesneden koriander of peterselie
- Maal alle ingrediënten (behalve de drumsticks, koriander of peterselie en de limoenpartjes) in een blender of met een staafmixer tot een marinade
- Meng de drumsticks met de marinade en laat minimaal vier uur marineren in de koelkast
- Verwarm de oven op 180 graden
- Leg de drumsticks in een ovenschaal en rooster ze in 45 minuten gaar
- Keer elke 15 minuten en giet er wat water bij als de ovenschaal wat te droog wordt
- Dek de drumsticks eventueel af met een vel aluminiumfolie als ze te donker worden
- Haal ze uit de schaal en serveer met gesneden koriander en de limoenpartjes
- Geef de avocadodip en tomatensalsa erbij
- Prak de avocado tot mousse
- Meng met de yoghurt, limoensap en paprikapoeder
- Snijd de tomaten in kleine blokjes
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn
- Meng de tomaten met de knoflook, ui, koriander of peterselie en het limoensap
- Laat de smaken een half uur intrekken
Geef een reactie