Mexicaanse krokante kip salade
Stiekem wil ik altijd nog eens zo’n bucket vol kipnuggets bestellen van de Kentucky Fried Chicken. Je weet wel; van die grote bakken vol krokante stukken kip die je met je handen op eet. Ik zie het dan zo voor mij dat ik dan samen met meneer CurlsCulinair op de bank zit en we onszelf te goed doen aan deze snack.
Gebakken krokante kip en niet gefrituurd
Tja, alleen is het natuurlijk niet al te gezond zo’n emmer vol gefrituurde kip. Dan maar zelf de keuken in om een salade te maken met krokante kip. Niet gefrituurd, maar gebakken in de oven. Ik gebruik in dit recept panka, dat is fijn Japans broodkruim. Kun je bij de toko halen, maar ook bij de grotere supermarkten. Mocht je het toch niet kunnen vinden dan kun je ook paneermeel gebruiken.
Variaties van groenten
Omdat ik eens wat anders dan guacamole wilde maken als dip koos ik ervoor om de avocado’s te mengen met yoghurt, limoen en tabasco. Uiteraard is guacamole ook heel erg lekker hierbij dus de keuze is aan jou. Ik heb als groente in de salade gekozen voor mais, gegrilde paprika, tomaat en komkommer. Je kunt echter ook kidneybonen toevoegen of snij een gewone rode of gele paprika in stukjes in plaats van een gegrilde paprika.
Serveer met gegratineerde tortillachips en een heerlijke koude Corona.
Caramba!!!!!!
- 300 gram kipfilet
- 3 tl paprikapoeder
- 3 tl uienpoeder
- 3 tl knoflookpoeder
- 2 tl cayennepeper (gebruik 1 tl als je de mix milder wilt maken)
- 1 tl komijnpoeder
- 3 el bloem
- 1 ei
- Panko
- 2 rijpe avocado’s
- 1 el Griekse yoghurt
- Paar druppels tabasco
- 1 el limoensap
- Peper
- Zout
- 150 gram mais
- ½ pot geroosterde paprika’s, in stukjes gesneden
- 100 gram gesneden ijsbergsla
- 50 gram cheddarkaas, in repen gesneden
- Bakje cherrytomaatjes
- 125 gram zure room
- Verwarm de oven op 225 graden
- Snij de kipfilet in blokjes van 3x3 cm
- Meng voor de kruidenmix de paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, cayennepeper, komijnpoeder en panko door elkaar
- Klop het ei los
- Haal de kip eerst door de bloem, vervolgens door het ei en dan door de kruidenmix
- Leg alle kipstukjes in een ovenschaal en zet 15 minuten in de oven
- Prak de avocado’s fijn en meng met de Griekse yoghurt en tabaso en limoensap tot dip en breng op smaak met zout en peper
- Verdeel de sla over de borden
- Hussel daar de mais, komkommer, paprika en tomaatjes door
- Strooi de kaas over de salade
- Verdeel de kip over de salade
- Serveer met de avocado dip en zure room
Geef een reactie