Kringloopwinkel in zijn nopjes
Daar was ie weer… De ongelofelijke drang om op te ruimen en spullen weg te gooien. Niets maakt mij meer zen dan vuilniszakken vol troep weg te brengen naar het oud vuil. De kringloopwinkel is tijdens zo’n aanval van opruimwoede erg blij met mij. Boeken, oud servies en andere tierelantijntjes worden daar met liefde ontvangen.
Je zou immers maar net wanhopig op zoek zijn naar een vorm waarmee je ijsblokjes in coca cola flesjes kan veranderen. Ben je toch blij dat ik deze heb weggedaan. Wat alleen nadelig is van dit alles, is dat de lege plekken in de boekenkast in een mum van tijd weer zijn opgevuld.
Ook click ik kledingstukken naar huis, want tja, ruimte in de kast ten over. Je begrijpt, het blijft een vicieuze cirkel. Na al dat opruimen en online shoppen was ik toe aan een makkelijke, doch voedzame maaltijd. Mosselen zijn hier perfect voor. En om het eens op een andere manier te presenteren, maakte ik er een roquefortsaus bij. Lekker met knapperig brood en een groene salade.
- 1 kilo mosselen
- 2 grote rode uien, in ringen gesneden
- 1 tl olijfolie
- 100 gram gorgonzola
- 75 ml melk
- ½ rode ui, gesnipperd
- ½ tl bloem
- Doe de olijfolie in een grote pan
- Voeg de uien toe en smoor 2 minuten op laag vuur
- Spoel de mosselen onder koud water af
- Doe ze in de pan en zet er een deksel op
- Kook circa 5 a 10 minuten tot alle schelpen open staan
- Giet de mosselen af en doe het deksel weer op de pan
- Verhit de olijfolie in een steelpan
- Voeg de ui en bloem toe en roer door elkaar
- Voeg nu al roerend de melk toe
- Verwarm goed door op middelhoog vuur
- Snij de gorgonzola in stukjes
- Voeg ze al roerende toe aan de melk
- Roer door tot alle kaas gesmolten is en je een egale saus hebt
- Doe de saus door een zeef om de ui te verwijderen
- Giet de saus in de mosselpan en schep voorzichtig door elkaar
- Verdeel de mosselen over twee borden
- Serveer er een frisse salade en knapperig brood met boter bij
Geef een reactie