• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Recept Moussaka

Recept Moussaka

1 mei 2018 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Moussaka

Licht en gezond

Wie van jullie wel eens in Griekenland is geweest heeft vast wel eens moussaka gegeten. Dit welbekende gerecht staat bijna op elke kaart van de plaatselijke restaurants. Traditioneel bestaat het ovengerecht uit laagjes aardappel en aubergine met gehakt en een laag bechamelsaus. Lekker, maar wel machtig en niet heel gezond.

Niet echt geschikt als je nog leuk in je vakantie outfit over de boulevard wilt flaneren. Daarom vandaag deze lichte variant zonder aardappelen en met een slanke saus. Heb je toch de smaak van moussaka, maar zonder de extra kilo’s op de heupen.

Mocht je nu geen fan zijn van feta, wat natuurlijk mogelijk is, gebruik dan geitenkaas. Je zou zelfs de aubergine ook heel goed kunnen vervangen door plakjes courgettes. En het gehakt door vega gehakt. Experimenteer met de ingrediënten die jij het lekkerst vindt.

Schenk er een glas retsina bij en je waant je zomaar even op een Grieks terras.

Recept Moussaka
 
Bewaar Print
Voorbereiding
20 minuten
Bereiding
30 minuten
Totaal
50 minuten
 
Een gezonde variant op de klassieke Griekse moussaka. Sowieso lekker met een groene salade. Serveer er eventueel gebakken aardappels bij.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Aantal personen: 3
Ingrediënten
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 aubergines
  • 1 blik tomatenpulp
  • Scheut droge witte wijn
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 tl gedroogde oregano
  • ¾ tl kaneel
  • Peper
  • Olijfolie
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 1 ei
  • 1 tl maizena
  • 50 gram feta
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Snij de aubergines in dunne ronde plakken
  3. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan
  4. Bak de aubergines al omscheppend zacht
  5. Leg de plakken aubergine een passende ovenschaal (de plakken mogen elkaar overlappen)
  6. Verhit opnieuw een scheut olijfolie in de pan
  7. Bak de ui en knoflook circa 2 minuten glazig
  8. Voeg dan het gehakt toe en bak rul
  9. Voeg dan de inhoud van het blik tomatenpulp toe en een scheut witte wijn
  10. Roer alles door elkaar
  11. Voeg 2 tl oregano toe en de kaneel en peper naar smaak
  12. Roer nogmaals door elkaar
  13. Leg een deksel op de pan en laat 10 minuten op laag vuur pruttelen
  14. Schep dan de saus over de aubergines in de ovenschaal
  15. Klop in een kom het ei los met de maizena en de yoghurt
  16. Verdeel dit mengsel over de saus (dit gaat makkelijk als je de bolle kant van een lepel gebruikt)
  17. Verkruimel de feta en strooi over de moussaka
  18. Strooi de laatste theelepel oregano over de feta
  19. Zet 25 a 30 minuten in de oven
  20. Lekker met gebakken aardappels en een frisse groene salade
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Griekse recepten, Hoofdgerechten Tagged With: Aubergine, Ei, Feta, Griekse Yoghurt, Kaneel, Knoflook, Maïzena, Oregano, Rundergehakt, Tomatenpulp, Ui, Witte Wijn

Zoeken

Previous Post: « Recept Steamed bun met eend
Next Post: Recept Aardbeiensmoothie »

Reader Interactions

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Bloemkoolpizza

Bloemkoolpizza

Recept Thaise garnalen met knoflook en rode peper

Recept Thaise garnalen met knoflook en rode peper

Recept Witlof met gorgonzola en walnoten

Recept Witlof met gorgonzola en walnoten

Carpaccio met wakame en wasabimayonaise

Carpaccio met wakame en wasabimayonaise

Biefstuk met parmezaan

Biefstuk met parmezaan

Recept Burger kipkerrie

Recept Burger kipkerrie

Witte Chocolademousse met sinaasappel en manderijnenmarmelade

Witte chocolademousse met sinaasappel/mandarijn marmelade

Recept Salade ei met parmezaan en botersla

Recept Salade ei met parmezaan en botersla

Bosbessenmuffins

Bosbessenmuffins

Recept Moussaka

Recept Moussaka




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.