Sollicitatieprocedure
Het lijkt zo makkelijk om een simpele omelet te bakken. Maar weet je dat het eigenlijk een van de meest uitdagende gerechten is die je kunt maken? Ik heb zelfs gehoord dat als een kok ergens komt solliciteren, hij of zij een omelet moet bakken als sollicitatieprocedure. Als ie luchtig en zacht is en een mooie witgele kleur heeft dan is de kok door naar de volgende ronde. Maar bij een omelet die dik en zwaar op het bord valt en bruine plekken heeft is het oordeel snel geveld. Met de staart tussen de benen moet de hoopvolle kok dan het pand verlaten. Ik ben ook geen ster in het maken van een fluffy omelet. Ik zie de kandidaten van kookprogramma’s wel goochelen met de eieren in de pan, maar ik doe het dan toch maar op mijn manier. Ach, en dit omeletje smaakt ook meer dan prima. Juist omdat de consistentie wat minder luchtig is, kun je de omelet goed vullen en oprollen. Een soort van eierwrap is het resultaat. Je kunt ‘m nu vullen met wat je maar wilt. Ik had wel zin in Aziatisch dus ik sneed een bosui en wat champignons, bakte een biefstuk en smeerde mijn omelet rijkelijk in met hoisinsaus. Ik ben benieuwd naar jullie combinaties en experimenten. Laat je me het weten?
- 4 eieren
- 1 biefstuk van circa 125 gram
- ½ rode paprika, fijngesneden
- 1 bosui, in ringen gesneden
- 4 stengels groen van de bosui
- 100 gram paddestoelen, in plakjes gesneden
- 100 gram taugé
- 1 el hoisinsaus
- Olijfolie
- 1el boter
- Peper
- Zout
- Verhit de boter en een scheut olijfolie in een koekenpan
- Klop de eieren los met behulp van een vork in een kom
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Giet het eimengsel in de koekenpan en zorg dat de hele bodem overal bedekt is met het ei
- Zet het vuur zacht en keer de omelet na 5 minuten om
- Bak nog 5 minuten en laat op een bord glijden
- Verhit een scheut olijfolie in een wok en roerbak de paprika en champignons drie minuten op hoog vuur
- Blancheer de taugé 1 minuut in kokend water en giet daarna af
- Blancheer het groen van de stengel van de bosui een paar seconden in kokend water en giet af
- Voeg de biefstukreepjes toe en roerbak nog 1 minuut
- Bestrijk de omelet met de hoisinsaus
- Leg de biekstuk, paprika en champignons op de omelet
- Strooi de bosui erover
- Rol de omelet op
- Snijd in stukken en bind vast met de stengels van de bosui
Geef een reactie