Stukje wandelen
Vroeger als kind was ik helemaal fan van het tv programma ‘Ontdek je plekje’. En nee, dit is niet een soft erotisch programma die de naam doet vermoeden. Het ging er om dat je meer leuke plekjes in Nederland moest verkennen en voornamelijk in je eigen omgeving. Want hoeveel weet je nu eigenlijk van je eigen dorp of stad dan de bekende wegen die je dagelijks bewandeld. De mister en ik hebben de smaak te pakken. Zo beklommen we al de toren in onze hometown en bezochten we een wijngaard op steenworp afstand waarvan ik het bestaan niet eens wist. Zo zie je maar, met ontdek je plekje kom je nog eens ergens. Een stadswandeling mocht uiteraard niet in het rijtje ontbreken dus dat was het volgende punt op de agenda. En hoewel ik het centrum ken als mijn eigen broekzak, zag ik toch weer nieuwe hofjes en leuke straatjes. Dus lieve lezers, download een stadswandeling en gooi die schaamte overboord. Wandelschoenen aan en ontdek je suf. Daarna mag je lekker genieten van deze pastaschotel met gehakt en yoghurt. Ik heb de pasta zelf gemaakt, maar je kunt ook koelverse lasagnavellen kopen en die doormidden snijden om de ‘bootjes’ te maken. Wellicht heb je daar meer zin in na je ontdekkingstocht.
- 250 gram bloem
- 150 ml water
- 1 ei
- 250 gram rundergehakt
- 1 el tomatenpuree
- 500 ml runderbouillon
- Peper
- Zout
- 250 gram Turkse yoghurt
- 2 el gedroogde munt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Meng de bloem met het ei en water tot een glad beslag
- Zet 30 minuten afgedekt weg in de koelkast
- Meng het gehakt met de geraspte ui en een flinke snuf peper en zout
- Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid aanrecht tot een grote vierkante lap
- Het deeg moet ongeveer 3 mm dik zijn
- Snijd telkens een vierkant uit het deeg van 10x10 cm
- Leg een grote theelepel gehakt op het deeg en vouw er een soort van bootje van
- Leg in een grote ovenbestendige schaal
- Maak zo nog een aantal ravioli's tot al het deeg op is
- Meng de bouillon met de tomatenpuree tot de puree is opgelost in de bouillon
- Verwarm de oven op 200 graden
- Giet 200 ml van de bouillon over de ravioli's
- Zet 10 minuten in de oven
- Voeg dan nog 100 ml bouillon toe
- Zet opnieuw 10 minuten in de oven
- Meng de yoghurt met de munt en knoflook
- Lepel wat van het yoghurtmengsel over de gare ravioli en dien op
Geef een reactie