Zen moment
Sommige mensen vinden het heel vervelend als zij na een lange dag werken nog eens de keuken in moeten om te koken. Daar worden ze zeer onrustig van. Ik vind koken altijd een zen moment. Even fijn jezelf op maar een ding concentreren.
Radio aan, niet praten en gewoon relaxed wat snijden, roeren en braden. En vooruit, met een lekker drankje erbij wordt het koken nog leuker.
Ik snap echter ook dat sommige mensen na het werk nog de kinderen in bad en bed moeten stoppen, of nog willen zweten in de sportschool. Dan heb je geen zin om relaxed een beetje te snijden en hakken. Dan wil je binnen dertig minuten een maaltijd op tafel hebben staan.
Dit gerecht staat gegarandeerd binnen een half uur op tafel. Broodje, uitjes, steak en kaas. Just like they do in de Amerikaanse stad Philadelphia. De gouden combinatie als je het mij, meneer CurlsCulinair en miljoenen Amerikanen vraagt.
Deze Philly steak vraagt wel om een frisse salade on the side voor de nodige vitamientjes, maar ach, die heb je ook zo gemaakt. Geniet lekker van deze makkelijke maaltijd.
- 2 uien, gesnipperd
- 2 el boter
- 2 entrecotes
- 2 broodjes
- 4 plakken cheddarkaas
- Smelt de boter in een steelpan
- Voeg de uien toe en laat op zacht vuur 15 minuten smoren
- Voeg peper naar smaak toe
- Gril of bak de entrecotes 2 a 3 minuten per kant (ligt eraan hoe dik het vlees is) medium rare
- Mocht je liever minder rood vlees willen dan bak of gril je het vlees nog een paar minuten extra
- Snij de broodjes open en beleg elk broodje met de helft van de uien
- Leg daarop de entrecotes en beleg het vlees met twee plakken cheddar
- Geef er een salade bij
Geef een reactie