• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Recept Pilav met cashewnoten

Recept Pilav met cashewnoten

26 oktober 2017 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Pilav met cashewnoten

Terug in de tijd

De jaren zeventig riepen mij de afgelopen week. Zij willen hun gerecht terug. Heel eerlijk gezegd, deze pilav heeft inderdaad wel een hoog seventies gehalte.

Toen was het namelijk uitermate hip en happening om fruit aan een gerecht toe te voegen. Tomatensaus erbij en kip en klaar was je exotische maaltijd.

Toch heb ik er af en toe gewoon zin in. Het is namelijk niet alleen super makkelijk, het smaakt ook nog eens goed. De perziken zijn natuurlijk zoet en geven de juiste balans aan het pittige van de sambal. Ik vond de cashewnoten wel een lekkere crunch aan het gerecht geven.

Doe je broek met wijde pijpen aan, hakken met plateauzolen en ga al disco dansend de keuken in. Saturday night fever baby!

Serveer met witte rijst om lekker door de saus te mengen.

Recept Pilav met cashewnoten
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
15 minuten
Totaal
30 minuten
 
Een snel en gezond gerecht. De perzik smaakt fris en de saus is licht pittig. Lekker met rijst.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Midden Oosten
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 3 rode uien, fijn gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 tl paprikapoeder
  • ½ blik perziken op sap (bewaar het sap)
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • 1 tl sambal (of naar smaak)
  • 3 tl ketjap manis
  • 100 ml water
  • Sap van het halve blik perziken
  • Olijfolie
  • Handje cashewnoten
Bereidingswijze
  1. Verhit een scheut olijfolie in een grote hapjespan of wok
  2. Bak de knoflook en ui en kip met het paprikapoeder al omscheppend tot de kip gaar is
  3. Giet het sap van een half blik perziken samen met het water en de tomatenpuree in de pan
  4. Roer alle ingrediënten goed door elkaar
  5. Voeg de sambal en ketjap toe en meng wederom goed door elkaar
  6. Dek de pan af met een deksel en zet het vuur laag
  7. Laat circa 10 a 15 minuten pruttelen
  8. Lekker met rijst en cashewnoten
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Gezonde recepten, Hoofdgerechten, Makkelijke recepten, Turkse recepten Tagged With: Cashewnoten, Ketjap, Kip, Knoflook, Paprikapoeder, Perzik, Sambal, Tomatenpuree, Ui

Zoeken

Previous Post: « Recept Kaastaart met groenten
Next Post: Menu 5 keer zoet »

Reader Interactions

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Italiaanse geitenkaas salade

Recept Italiaanse geitenkaas salade

Bresaolo met ricotta en knoflookolie

Bresaolo met ricotta en knoflookolie

Recept Ratatouille

Recept Ratatouille

Thaise biefstuksalade met pinda's

Thaise biefstuksalade met pinda’s

Linzenballetjes met ui en koflook

Recept linzenballetjes met ui en knoflook

Coquille op hazelnootkoekje

Coquille op hazelnootkoekje

Recept Ceasar salad

Recept Ceasar salad

Recept Geroosterde spruitjes

Recept Geroosterde spruitjes

Recept Ossenstaart

Recept Ossenstaart

Recept gepekelde eierdooier

Recept gepekelde eierdooier




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.