Elke dag feest
Jullie kennen allemaal wel de klassieker Vitello tonnato. Dit Italiaanse voorgerecht met kalfsvlees in tonijnsaus wordt vaak met de kerst op tafel gezet. Helaas is kalfsvlees de rest van het jaar moeilijk verkrijgbaar en is deze variant met kip net zo lekker.
Je kunt ook kipfilets nemen en die een half uur in hete bouillon pocheren. Ik heb gekozen voor een kiprollade omdat je die zo mooi in ronde plakken kunt snijden. Dus vandaag geen vitello tonato, maar pollo tonato. Mag je van mij elke dag van het jaar op tafel zetten. Tenslotte is elke maaltijd een feestje nietwaar!
Serveer met sperziebonen, salade en een snee knapperig brood.
- 1 kiprollade
- 150 gram mayonaise
- 1 el kappertjes
- 1 blik tonijn op olijfolie
- 2.5 el water
- 1 el citroensap
- Olijfolie
- Verwarm de oven op 180 graden
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan
- Braad de rollade aan alle kanten in een paar minuten aan
- Leg de rollade in een ovenschaal
- Zet 45 minuten in het midden van de oven
- Laat de tonijn uitlekken en doe in een hoge kom
- Voeg de kappertjes, het citroensap, water en de mayonaise er aan toe
- Pureer met een staafmixer tot gladde saus
- Haal de kip uit de oven
- Snij de kip in dikke plakken
- Verdeel over vier borden en lepel er de tonijnsaus overheen
- Lekker met een frisse salade en een snee knapperig brood
Geef een reactie