• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Recept Ratatouille uit de oven met ei

Recept Ratatouille uit de oven met ei

19 juli 2018 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Ratatouille uit de oven met ei

Ideaal voor deze warme dagen

Hebben jullie ook soms last van ik-weet-niet-wat-ik-moet-maken-met-dit-warme-weer stress? Laatst vond meneer CurlsCulinair het zo heet buiten dat zelfs de bbq aansteken te warm was. Loom hingen we in onze tuinstoelen. Geen zin om maar iets te doen. Laat staan om de keuken in te duiken.

Dan biedt deze ratatouille de perfecte uitkomst. Deze heb je namelijk al eerder gemaakt en meteen is namelijk de volgende dag nog lekkerder. Maak dus een grote pan en doe er je voordeel mee.

Om toch een beetje afwisseling in de gerechten te krijgen, serveerde ik op de tweede dag de ratatouille in mini schaaltje met daarin een ei. Even de oven in en je hebt een heerlijk gerecht zonder al teveel moeite.

Het recept is trouwens nu voor vier personen. Ben je met z’n tweeën dan heb je aan onderstaande hoeveelheid ratatouille genoeg voor twee dagen. Verdubbel de hoeveelheid als je voor vier personen kookt mocht je dus voor twee dagen willen koken. Zo niet? Dan is onderstaand recept prima.

Serveer met lekker knapperig stokbrood en een frisse salade.

Recept Ratatouille uit de oven met ei
 
Bewaar Print
Voorbereiding
30 minuten
Bereiding
90 minuten
Totaal
2 uren
 
Een echte Franse klassieker. Deze ratatouille kun je gemakkelijk een dag van te voren maken en opwarmen en als restje gebruiken met een ei uit de oven erbij.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 2 aubergines
  • 2 tomaten
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 3 tenen knoflook
  • 1 grote rode ui
  • 2 el provenciaalse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 eieren
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Pel de ui en knoflook en snipper fijn
  2. Verhit een goede scheut olijfolie in een diepe hapjespan en fruit de ui en knoflook op laag vuur tot dat ze zacht zijn
  3. Snij de aubergines en courgette in stukjes van 2 x 2 cm
  4. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjes
  5. Voeg de aubergines, courgette en paprika toe in de pan
  6. Schep alles goed door elkaar
  7. Snij de tomaten in kleine blokjes en verwijder de pitjes
  8. Voeg samen met het blik tomaten op sap en de tomatenpuree toe aan de groenten
  9. Voeg ook de provinciaalse kruiden toe en kruid met peper en zout naar smaak
  10. Schep alles nogmaals goed door elkaar
  11. Breng aan de kook en zet het vuur dan laag
  12. Laat 1.5 uur zachtjes pruttelen tot de groenten zacht zijn
  13. Verwarm de oven voor op 180 graden
  14. Verdeel de ratatouille over vier ovenschaaltjes (de overige ratatouille serveer je aan tafel erbij)
  15. Maak in het midden een kuiltje
  16. Breek het ei in het kuiltje
  17. Zet circa 10 a 15 minuten in de oven tot het eiwit gestold is
  18. Serveer met brood, de overige ratatouille en eventueel met geroosterde worstjes
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Franse recepten, Gezonde recepten, Hoofdgerechten, Vegetarische recepten Tagged With: Aubergine, Courgette, Ei, Knoflook, Provençaalse Kruiden, Rode paprika, Rode Ui, Tomaten, Tomatenpuree, Tomatensaus

Zoeken

Previous Post: « Recept Geroosterde tomaten met mozzarella
Next Post: Recept Kip met gorgonzola en parmaham »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept bresaola met mozzarella

Recept bresaola met mozzarella

Cakerecept Kaneelcake

Cakerecept Kaneelcake

Coquille op hazelnootkoekje

Coquille op hazelnootkoekje

Recept Kip tandoori

Recept Kip tandoori

Recept Daging Smoor

Recept Daging Smoor

Recept Kip met kaneel en bonenmix

Recept Kip met kaneel en bonenmix

Samosa

Menu 5 keer Indiaas

Recept Italiaanse salade met geroosterde groenten

Recept Italiaanse salade met geroosterde groenten

Recept Biefstuk met broccolicreme

Recept Biefstuk met broccolicreme

Recept Biefstuk met soja mayonaise

Recept Biefstuk met soja mayonaise




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in