Ideaal voor deze warme dagen
Hebben jullie ook soms last van ik-weet-niet-wat-ik-moet-maken-met-dit-warme-weer stress? Laatst vond meneer CurlsCulinair het zo heet buiten dat zelfs de bbq aansteken te warm was. Loom hingen we in onze tuinstoelen. Geen zin om maar iets te doen. Laat staan om de keuken in te duiken.
Dan biedt deze ratatouille de perfecte uitkomst. Deze heb je namelijk al eerder gemaakt en meteen is namelijk de volgende dag nog lekkerder. Maak dus een grote pan en doe er je voordeel mee.
Om toch een beetje afwisseling in de gerechten te krijgen, serveerde ik op de tweede dag de ratatouille in mini schaaltje met daarin een ei. Even de oven in en je hebt een heerlijk gerecht zonder al teveel moeite.
Het recept is trouwens nu voor vier personen. Ben je met z’n tweeën dan heb je aan onderstaande hoeveelheid ratatouille genoeg voor twee dagen. Verdubbel de hoeveelheid als je voor vier personen kookt mocht je dus voor twee dagen willen koken. Zo niet? Dan is onderstaand recept prima.
Serveer met lekker knapperig stokbrood en een frisse salade.
- 2 aubergines
- 2 tomaten
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 3 tenen knoflook
- 1 grote rode ui
- 2 el provenciaalse kruiden
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 eieren
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- Pel de ui en knoflook en snipper fijn
- Verhit een goede scheut olijfolie in een diepe hapjespan en fruit de ui en knoflook op laag vuur tot dat ze zacht zijn
- Snij de aubergines en courgette in stukjes van 2 x 2 cm
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjes
- Voeg de aubergines, courgette en paprika toe in de pan
- Schep alles goed door elkaar
- Snij de tomaten in kleine blokjes en verwijder de pitjes
- Voeg samen met het blik tomaten op sap en de tomatenpuree toe aan de groenten
- Voeg ook de provinciaalse kruiden toe en kruid met peper en zout naar smaak
- Schep alles nogmaals goed door elkaar
- Breng aan de kook en zet het vuur dan laag
- Laat 1.5 uur zachtjes pruttelen tot de groenten zacht zijn
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Verdeel de ratatouille over vier ovenschaaltjes (de overige ratatouille serveer je aan tafel erbij)
- Maak in het midden een kuiltje
- Breek het ei in het kuiltje
- Zet circa 10 a 15 minuten in de oven tot het eiwit gestold is
- Serveer met brood, de overige ratatouille en eventueel met geroosterde worstjes
Geef een antwoord